Firewire modus werkt dat ook met pc's?

Situatie:

iBook met firewire aansluiting en firewire modus als ik op T druk tijdens het starten.

PC met windoos :frowning: en GNU/Linux :wink: met een firewire aansluiting.

vraag:
Gaat dat werken?

De persoon waarvan ik de iBook kocht kon met de vuurdraad modus de iBook gebruiken als externe hd. Hij werdt dus ook gewoon herkend onder osx.
Heeft iemand dit al eens getest onder win(xp) of linux.

Bedoel je dus een iBook als externe FireWire schijf aan een Windows XP doos hangen? Ja, ik heb dat al een geprobeert, maar pakte helemaal verkeerd uit. WinXP herkende namelijk (natuurlijk) het Mac formaat niet, dus liet ik die persoon even "Macdrive 2000" installeren. Zoals de naam al doet vermoeden is dit programma eigenlijk voor Windows 2000 (waar het perfect onder werkt) maar XP raakte dusdanig in de war toen 'ie mijn Mac ontdekte dat er totaal geen leven meer in te blazen was.

Na een paar uur te hebben zitten proberen en diverse collegae (allemaal IT specialisten, dus die weten wel wat ze doen) er naar hebben laten kijken is uiteindelijk de XP doos maar helemaal opnieuw geïnstalleerd. Another victory for Apple! :stuck_out_tongue:

Das minder voor windoos. Nou maar hopen of het onder linux wel werkt. Denk dat ik van iemand ff een keertje een firewire kabeltje leen. Ik wil hem nog niet kopen voor ik zeker weet of ie werk.

Ik heb dit ook eens geprobeerd maar eveneens zonder succes, onder XP herkend de PC wel iets maar het erkennen ho maar, uiteindelijk had ik het eigenlijk ook liever andersom gehad, dus de PC als externe HD maar goed. Je hebt gelijk, leen eerst maar even zo'n kabeltje want die dingen zijn stinkend duur, als je in de buurt zou wonen mocht je die van mij overnemen, ik ben opgehouden het te proberen.

Oh ja en Ruben deze opmerking "(allemaal IT specialisten, dus die weten wel wat ze doen)" is natuurlijk niet per definitie waarheid.

[quote:33132f58d0="MarcelS"]Oh ja en Ruben deze opmerking "(allemaal IT specialisten, dus die weten wel wat ze doen)" is natuurlijk niet per definitie waarheid.[/quote:33132f58d0]

sterker nog…

[quote:4a3573cf39="MarcelS"]Oh ja en Ruben deze opmerking "(allemaal IT specialisten, dus die weten wel wat ze doen)" is natuurlijk niet per definitie waarheid.[/quote:4a3573cf39]

Nee, da’s zeker waar. Ik bedoelde alleen aan te geven dat als ZIJ die XP bak niet meer aan de praat konden krijgen dat 'ie dan hoogstwaarschijnlijk echt wel verziekt was. :smiley:

wel iemand die het aan de praat krijgt met linux?

marcel waar woon je trouwens. Misschien dat ik dan ff langkom als het in de buurt ligt