Firmware update t.b.v. MacOs X Jaguar

Ik heb een iMac DV 400 en wil daar zeer binnenkort MacOsX op installeren (Jaguar). Nu begrijp ik dat ik een Firmware update moet ”doen” en ik begrijp ook dat dat niet helemaal zonder risico is... Is het aan te raden dit te doen en is het safe? Graag reakties. Ronald

Check effe in je systeemprofiel welke firmware versie je hebt. Oudere modellen hebben 4.1.8, het moet 4.1.9 zijn. Heb je een (snelle) internetverbinding, doe het dan via software-update, dan doet-ie het zelf.

Bedankt voor de tip

Is dat gelijk aan je boot rom versie? (bij mij 4.17 f4) of is dat wat anders?

Is volgens mij iets anders. Maar misschien dat iemand anders het zeker weet?

[quote:c9f4a9d83e="iJack"]4.17 f4[/quote:c9f4a9d83e]

Euh… Is dit een iMac met Jaguar? Die het doet? Dan ben je een heeeel gelukkig mens. Is oude firmware, had je je logicboard kunnen kosten met Jaguar!

Ik draai op OSX 1.5 maar was van plan vandaag Jaguar te gaan kopen. Hoe moet ik nu te werk gaan zonder de boel stuk te maken?

iJack ga voorzichtig aan de gang instal Jaguar over 10.1.5 heen en laat de boel zichzelf updaten. Er moet hier op het forum ook het nodige staan over firmware en dergelijke.. kijk en zoek dus even goed.

Doe ik maar ik wordt er niet vrolijker van... Geeft de update naar Jaguar zelf aan dat de firmware geupdate moet worden of kan ik beter eerst zelf de firmware updaten volgens de info van de Apple website?

Pas op!! de vele problemen die hierdoor zijn ontstaan, komen juist omdat Jaguar NIET zelf waarschuwt. Op de installatie-cd staat ook de nieuwste firmware die je moet hebben en in de read-me wordt er voor gewaarschuwd. Maar die leest natuurlijk niemand. Het beste kun je gewoon de firmware updaten, als het niet nodig is krijg je daarvan een melding. En risico's zitten er verder niet aan vast. Gewoon doen dus.

Ok, update gedownload van de Apple site, instructies netjes opgevolgd en 5 minuten later was alles klaar, zonder problemen... Nogmaals dank voor de tip!

Inmiddels ook jaguar erop gezet, loopt als een zonnetje! Thanks guys!