Flash animatie opnemen naar mpeg of avi

Beste mede Mac gebruikers.

ik heb een vraagje.

ik heb een programma gekocht, dat dmv Flash animaties Diverse Aikido technieken laat zien
( dit is een oosterse verdedigings kunst maar dat terzijde )
nu wil ik een stukje van deze animatie aan mijn leraar laten zien, maar ik kan de animaties zelf niet rippen…
is er een manier ( liefst gratis ) dat ik desnoods van het scherm een screen capture kan maken ( liefst met de bijbehorende audio ? ) of moet ik echt een camera voor mijn beeldscherm gaan zetten ?

met vriendelijke groeten Pascal.

misschien is het een idee dat je leraar het programmaatje zelf ook koopt?

als je de filmpjes als aparte .swf bestanden hebt, kan je ze met een heleboel programma’s omzetten… iig quicktime pro, misschien zelfs met ffmpegx, kijk in http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=39761 voor info over die laatste twee

[url=http://www.ambrosiasw.com/utilities/snapzprox/]hiermee[/url] kun je alles dat op je beeldscherm te zien is als video opnemen. Moet je wel een dikke mac voor hebben, vergt veel van je processor.

Reactie is misschien wat laat, maar ik importeer flash-bestandjes in Adobe Image Ready en sla ze dan op als Quicktime filmpje. Met Quicktime Player kun je ze dan afspelen.

Nou dat was nou juist het probleem dat de flash filmpjes niet los te vinden zijn in een mapje... Ze maken deel uit van een programma dat overigens te duur is om zo maar even te kopen om er eens naar te kijken. Maar met het programma van Earnst Jelke ging het perfect. Echt een super programma, ook om andere dingen op te nemen. heb er nu al veel plezier van.