flash menu: hulp gevraagd

Hallo!

Ik heb het volgende menuutje van Kirupa als uitgangspunt genomen http://www.kirupa.com/developer/mx/dropdownmenu.htm, en na de nodige aanpassingen heb ik daar een volledig menu van gebouwd. Ik heb de moviclip meerdere malen gekopieerd en daar de andere menu-items van gemaakt. Die heb ik allemaal op de stage gezet. Dat werkt allemaal prima.

Maar ik wil alleen nu graag dat, als je ergens op geklikt hebt, dat het menu dan blijft staan op een menu-item. Zodat je kunt zien waar je bent. Ik had een “selected” state van de menu-items gemaakt en die in een frame gezet en daarnaartoe verwezen. Maar dat werkt niet.
Volgen jullie me een beetje? Ik kom hier niet uit. Heeft iemand misschien een oplossing?

De fla file zou handig zijn of een deel code.

De fla file is dezelfde als die van Kirupa. Ik heb niets aan de code veranderd, alleen aan de vormgeving.

Daarvoor zit het menu niet goed in elkaar.

mmm, ok. Jammer! Heb je misschien een tip waar ik een menu kan vinden dat wel die mogelijkheid heeft?

zo'n menu kan je ook in css maken tbh.

Ik zal je zo een maken dmv xml en actionscript. Kan je met zeggen welke actie je moet doen na een druk op een knop?

http://home.aim.hsbrabant.nl/bemb/menu/cssmenu_3levels.htm

denk dat een drop down menu niet veel moeilijker is :wink:

Wat bedoel je precies met welke actie? Als je op een menu-item klikt komen de submenus naar beneden en die linken weer naar een pagina. Er is ook een item zonder submenu's (news) en daar moet ie dus direct naar de pagina linken. Het menu doet het nu wel alleen blijven ze dus niet staan als er geklikt is. Maar je hoeft niet helemaal zo'n ding te gaan maken hoor! Ik ga nog wel even verder zoeken. Ik hoopte meer dat iemand zoiets had liggen.

Ik heb bijvoorbeeld al wel eens zo’n soort menu met XML en Flash gebruikt ( http://www.kirupa.com/forum/showthread.php?t=124931) en dat werkt perfect. Maar dat is een verticaal menu en ik ben helaas niet zo genie dat ik dat even omtover tot een horizontaal menu…