[Flash MX] Systeem gegevens opvragen van gebruiker

Kan je dit via actionscipt opvragen: Browser OS Systeem en /of hij een flash plugin heeft ?

Dank.
van de bezoeker uiteraard

Ip adres mag ook weergegeven worden . PS : Ik kan NIETS van actionscript :( . Maar wil het wel leren :) .

Dank zal groot zijn

Goeiemorgen Konijn,

via System.capabilities kan je vanalles te weten komen.
stop dit eens in een fla, exporteer en kijk naar je output pane:

for(a in System.capabilities){
trace(a+": "+System.capabilities[a]);
}

Wat zit daarin? Browser niet, OS wel, Systeem wel.
Controleren of de bezoeker een flash plugin heeft met actionscript is een rare vraag: het antwoord is altijd ja. Waar zou die AS uitgevoerd worden moest 'ie geen plugin hebben? :wink: Je kan wel controleren welke exacte versie de gebruiker heeft, 7.0.14 of 6.0.21 bvb.

groetses,
tost

Leuk , maar hoe kan ik nu maken ik desbetreffende code kan weergeven in een dynamix txt venster ? Of is het gemakelijker om het aan PHP te koppelen ? Dank

zo:

for(a in System.capabilities){
myText+=a+": "+System.capabilities[a]+“r”;
}

(die “r” staat er alleen maar tussen omdat anders alles op één lijn staat hé)
en dan “myText” als variabele ingeven in je textfield bvb.
Je kan ook

myText=System.capabilities.os;

gebruiken als je bvb enkel het OS wil weergeven in je textfield, of één van de andere capabilities; version, hasAudio, hasMP3, hasAudioEncoder, hasVideoEncoder…

geen dank,
tost

Hey al vriendelijk bedankt :) .

Kan je dan ook via een scriptje de soort browser op vragen ?
En ip adres ?
Het ip adres kan ik al via php opvragen en dat laad ik dan in flash laden .

Al veel dank.

Via php kan ik met dit script de bowser op vragen

[code:1:dfa6b59e89]<?php
echo $_SERVER[‘HTTP_USER_AGENT’] . “<hr />n”;

$browser = get_browser();

foreach ($browser as $name => $value) {
print "<b>$name</b> $value <br />n";
}

?>[/code:1:dfa6b59e89]

Maar dan geeft hij dit weer:

[code:1:dfa6b59e89]Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)[/code:1:dfa6b59e89]

Hoe kan ik nu alleen MSIE6.0 weergeven .

JAJA ik werk nu op een pécé

Op www.wiferx.be kan je vanboven rechts al iets zien . Nu zou ik graag via actionscript de browser versie ook nog weergeven (via php is het niet mooi , zie vorige post) . Alles is al via actionscript gedaan . Het ip adres zal ik extern via flash laten inladen .

Via deze code :

[code:1:c5ba7c8389]<?php
$ip = getenv ("REMOTE_ADDR");
echo "ip=$ip";
?>[/code:1:c5ba7c8389]
Maar welk actionscript moet ik nu plaatsen om dit te laten zien ?

[code:1:c5ba7c8389]loadVariablesNum("Read.php", 0);[/code:1:c5ba7c8389]
Heb ik al , maar hoe moet ik het ip nu laten inladen via actionscript in mijn dynamisch txt venster ??

Dank

Ben toch ffen benieuwd of we dit jaar nu leren op Viso 6MMT.

Zou toch eens mogen ze. Deftige actionscript & php.

[quote:59a32b2525="driek"]Ben toch ffen benieuwd of we dit jaar nu leren op Viso 6MMT.

Zou toch eens mogen ze. Deftige actionscript & php.[/quote:59a32b2525]

Inderdaad

tja, eer ze op scholen up-to-date webdevelopment aanleren gaat er nog veeeel moeten gebeuren. Dat was ook mijn frustratie op den higro. Ik ben daar gestopt en heb 's anderendaags om acht uur 's morgens Flash 5 geïnstalleerd, die was toen juist uit. En toen ben ik een jaar m'n kot niet uitgeweest. :lol: Nee, serieus, 'k zou d'r niet op wachten. Tegen dat die dingen ooit voorgelegd, besproken, goedgekeurd en uitgevoerd zijn is gelijk welk programma of taal al een paar versies verder.

Maar soit, terzake :slight_smile:

browser=“Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)”;
if(browser.indexOf(“MSIE”)>-1){
myPos=browser.indexOf(“MSIE”);
mySubstring=browser.substring(myPos, myPos+6);
trace(mySubstring);
}

Pas wel op, da’s een antwoord op je vraag, maar geen oplossing voor het probleem “hoe geef ik de browser weer”. Dit is eerder “Hoe geef ik de browserversie weer als het MSIE is”. Maar je kan ook deze krijgen bvb:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5b) Geck
Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X; en-us) AppleWebKit/8
Om goed te zijn moet je dus eigenlijk

if(browser.indexOf(“MSIE”)>-1){
myPos=browser.indexOf(“MSIE”);
mySubstring=browser.substring(myPos, myPos+6);
trace(mySubstring);
} else if (browser.indexOf(“andereBrowser”)>-1){

} else if (browser.indexOf(“nogEenAndereBrowser”)>-1){

enz… voor elk geval dat je kan tegenkomen.
Tenzij je’r niet van wakker ligt om alleen MSIE gebruikers te dienen - maar dat zou 'k écht nie appreciëren. :wink:

joow_
tost

die var "browser" moet dus uit php komen hé, in AS kan je niet browser en/of IP opvragen.

gebruik LoadVars ipv loadvariables. (zoek LoadVars op via je reference dictionary)

als SystemInfo je LoadVars object is dan kun je in je properties panel je dynamische textfield de volgende variable geven:
SystemInfo.ip

its a simple

Ik heb dus een PHP file , die Read.php noemt met deze code [code:1:4e0eb091ca]<?php $ip = getenv ("REMOTE_ADDR"); echo "IP= $ip"; ?> [/code:1:4e0eb091ca]

In flash heb ik een movieclip met op de eerste frame deze code

[code:1:4e0eb091ca]IP = "IP lezen …";
loadVariablesNum("Read.php", 0);[/code:1:4e0eb091ca]

Dan heb ik een Dynamic tekstvenster met als variabele [b:4e0eb091ca]IP[/b:4e0eb091ca].

Hoe komt het dat flash dat ip niet leest ?
Wat is er verkeerd ?
Of moet het ander ?
Dank

vervang eens

loadVariablesNum(“Read.php”, 0);

door

loadVariables(“Read.php”, this);

Werkt niet Ik zie steeds "IP lezen ..."

Kan je de .fla ergens posten?

www.wiferx.be/flash/flash.rar Hier staat hij .

Btw tost mooie site heb jij .

merci veur 't compliment! Binnenkort nen splinternieuwen, wacht maar :)

zeg, diene file ziet er okee uit, 't was zoals ik dacht de loadVariablesNum die loadVariablesmoest zijn. Bij mij werkt 'ie goed (ik zie m’n IP), dus als 't bij jou niet werkt zijn er twee mogelijkheden:

  1. Read.php zit niet in dezelfde folder als je swf
  2. Read.php staat niet op een server waar je php op kan draaien

Je bent toch niet zo op je schijf aan 't testen hé? Of wel? Php draait niet zomaar overal hé, snappie?

testje; vervang in jouw fla eens
loadVariables(“Read.php”, this);
door
loadVariables(“http://www.cure-yeux.com/tost/forum/Read.php”, this);
en exporteer, moet lukken.
Maar reken er nu niet op dat die file daar blijft staan hé :lol:

grtz_
tost

Thx !! Het werkt :D Leuk leuk leuk

www.wiferx.be

:wink: