Flash op de PC sneller?

Ik heb altijd het idee dat flash op de PC sneller werkt dan op de Mac. Ik heb diverse flash dingetjes getest (ook op bijvoorbeeld een 2x1.8Ghz G5 bij staffhorst of zo) en zelfs daar gaat het niet zo soepeltjes als op (redelijke) PC. Is de flashplayer zo crappy geprogrammeerd of wat zou het zijn?

ik heb gehoord dat heeft te makern dat de mac de framerate afrond op tientallen, zet de frames per seonds eens op 30 ipv van bv 25, en dan nog eens testen

suc6

Heb hier hetzelfde...

Een site met veel Flash (goed voorbeeld = www.tmf.nl) is op mn iBook G4 gewoon ontzettend traag, zowel in Firefox als in Safari…

Open ik echter de site op een PC dan gaat het lekker vlot…

Dat zal binnenkort wel opgelost zijn met de nieuwste flash player. http://www.moock.org/blog/archives/000146.html

The Flashplayer zit als het ware niet 'diep' genoeg in het systeem onder OSX. En presteert zeer matig op de mac. Veel filmpjes worden (ook volledig geladen) niet op de bedoelde snelheid afgespeeld omdat het gewoon niet lukt om de processor optimaal aan te spreken. (ik lul uit mijn nek, oftewel ik klets iemand na.)

Dit is met de volgende Flashplayer 8 verholpen. Zoals M M al her en der heeft gedemonstreerd.

De Flash Player is inderdaad stukken trager op de Mac dan op de PC, je kan dit een beetje omzeilen door een snelheid van 31 (geen 30) FPS in te stellen.. (als je het technische verhaal erachter wilt, moet je het maar even zeggen, het ligt iig aan MacOS X)

Als je wilt zien hoe langzaam je Mac eigenlijk is, http://bench.powerflasher.de
Kun je ook zien dat (iig op de PC) FireFox ongeveer 2x zo langzaam is dan IE…

Dus is FireFox wel zo’n goeie browser?

Maar goed, ik vind dat MacroMedia meer tijd erin moet steken en wat overleg moet hebben met Apple…

nix mis met firefox... :roll: