fontprobleem in Chrome

ik heb in Chrome (Versie 83.0.4103.97) zo te zien een fontprobleem, ik heb al diverse fonts geprobeerd maar dat helpt dus niet. Zie voorbeeld.fontprobleem

Iemand tips?

Volgens mij moet je in Chrome/Voorkeuren/Vormgeving/Lettergrootte en/of Lettertype aanpassen. Vooral bij Lettertype aanpassen kijken bij Minimum lettergrootte. Die moet niet te groot zijn.

Als het daar niet aan ligt, ik doe ook maar een gok(!), zou je misschien een ander lettertype kunnen proberen

(Disclaimer(!) ik heb een verouderde Chroom i.v.m. mijn OS X 9.5 systeem. Ik gebruik Chrome zelden. Ik “vertaal” dezelfde ervaring van mij die ik had op mijn veelgebruikte Firefox.)

 

 

 

Hi sedikit,
helaas dit verhelpt het probleem ook niet. Ik hoop dat er iemand nog met een oplossing komt, ben ondertussen verder aan het zoeken naar een oplossing.
Zelfs het typen van deze reactie geeft rare vertekening zoals het voorbeeld bovenin. Ik heb deze extern getikt en vervolgens gekopieerd naar OMT reactie.

Ik heb ooit een probleem gehad met inDesign. Bleek te liggen aan de geïnstalleerde FontExplorer. Na verwijderen van FontExplorer, opgelost. In de categorie “Je kunt nooit weten”: Heb je misschien een extern fontprogramma geïnstalleerd? Het wachten is op de veel meer deskundige reacties…

 

Edit: In dezelfde hierboven genoemde categorie, welke talen(talen) heb je staan in Voorkeuren/Toetsenbord/Invoerbronnen? Ik zou in die kolom karig zijn.

 

 

 

Hi Sedikit,
helaas ook dat is niet de oplossing, maar ik blijf zoeken

Dat screenshot komt mij bekend voor. Had te maken met waarschijnlijk hetzelfde probleem, een aantal jaren geleden. Ik hoop voor je dat er hier mensen zijn met meer kennis dan ik, die ook eens zouden willen kijken. Sorry, ik weet het nu ook niet meer.

Edit: ik word nu toch ook nieuwsgieriger! Kwam dit nog tegen. Het font Helvetica zou de boosdoener kunnen zijn:

https://support.google.com/chrome/thread/9261556?hl=en

<p class="cite">jw54 op 12 juni 2020 om 14:25</p> Hi Sedikit, helaas ook dat is niet de oplossing, maar ik blijf zoeken
Het lijkt niet precies hetzelfde probleem, maar je zou deze suggestie eens kunnen proberen:

https://surgeworks.com/blog/general/how-to-fix-chrome-for-mac-broken-fonts

En als dat niet helpt, dit nog: https://support.apple.com/nl-nl/HT201262

En nog een uitgebreide post over dit probleem, waar inderdaad ook Helvetica genoemd word:

 

https://jonathanjeter.com/2012/04/02/google-chrome-mac-system-font-manager-problem/

bedankt voor alle reacties, ik ga ze eens uitproberen

wat nu een oplossing blijkt is de Arial in de app. Lettertypecatalogus uit te zetten. Nu es kijken of dat de aankomende tijd de oplossing is.