Formulier in mailbericht

Goedendag,

Een klant waarvoor we wel eens een nieuwsbrief maken en versturen (met behulp van php mail), wil graag dat er ook een formulier in de nieuwsbrief komt. Dit formulier moet dan vanuit de e-mail verzonden kunnen worden.
Dan zou je denken, in de opgemaakte html-nieuwsbrief gewoon wat input-tags en een submitknop zetten en dan in het action-attribuut van de form-tag de URL waar het formulier naar verzonden moet worden, maar zo simpel werkt het blijkbaar niet.
We hebben gemerkt dat niet alle mailprogramma’s zomaar een formulier kunnen laten versturen. Microsoft Outlook heeft er geen problemen mee, maar het formulier verzenden vanuit hotmail of Apple mail lukt niet. Als je daar op de submitknop klikt, gebeurt er gewoon niets.

Is er een manier om de mail zo te coderen dat zo’n formulier wel vanuit een mailprogramma verzonden kan worden? De mail wordt verstuurd met php mail.

Misschien is dit een alternatief: [url=http://www.campaignmonitor.com/blog/archives/2007/11/how_forms_perform_in_html_emai.html]Do forms work in HTML emails?[/url] [quote:96b735980f]Given the sporadic support for forms in emails, we recommend linking to a form on a website in an email rather than embedding it therein.[/quote:96b735980f]

Ik denk ook dat een spam-filter blij is met een formulier in een mailtje. M.a.w. dan mag hij z'n werk gaan doen. Formulieren moet je eigenlijk helemaal niet willen in een mailtje. Er kan eenvoudig misbruik van worden gemaakt door spammers.