Forum en IP

Hoi hoi,

Heb een forum gemaakt met phpBB, alles werkt, en op de localhost werkt ie prima.
Maar nu zit ik met het volgende.

Als anderen mensen hem willen bekijken dan gaan ze naar http://ipadres/forums
Maar hoe kan ik dat ip adres nou veranderen in een naam?
Het lijkt mij niet veilig om mijn eigen ip adres aan iedereen te geven om mijn forum te bezoeken.
Kan ik niet gewoon doorlinken ofzo. of handiger?

Thx :slight_smile:

Vraag een .com .nl of wat je maar wilt adres aan.

Het ip-adres is altijd makkelijk te achterhalen! Dus wat dat betreft maakt het niets uit.

Je kunt misschien ook wel zo’n gratis .tk adres aanvragen, wel reclame, en is misschien wat handiger als je IP adres vaak veranderd omdat met een eigen domeinnaam de DNS servers soms wat achter lopen…

Als je bij XS4ALL zit heb je de mogelijkheid een URL naam mee te geven aan je IP nummer. Die kan je dan zelf bedenken en aanmaken in het Service Center. Zou dan zoiets kunnen luiden als: http://jespersforum.xs4all.nl :wink:

Sowieso maakt het helemaal niets uit of mensen je IP-adres hebben of niet. Op het moment dat je een domeinnaam hebt, de terminal opent en daar het volgende typt: [code:1:c300a451ec]host www.domeinnaam.nl[/code:1:c300a451ec] krijg je simpelweg je IP-adres te zien. Zo kun je bijvoorbeeld heel makkelijk aan mijn IP-adres komen: [code:1:c300a451ec]host trick.xs4all.nl[/code:1:c300a451ec]

Dit geeft vervolgens het IP adres 80.126.70.201 terug.
Dit is niet gevaarlijk, onprettig, of wat dan ook. Een hostnaam/domeinnaam is simpelweg een “synoniem” voor je IP-adres.
De mythe om een IP-adres, is het enige wat groot is…

[quote:4df0aac87a="www.project-euh.com"]Je kunt misschien ook wel zo'n gratis .tk adres aanvragen, wel reclame[/quote:4df0aac87a] Je kan de reclame bij .tk legaal afzetten! Het blijft gratis... ook zonder reclame

Inderdaad, IP-adres of mooi domeinnaampje, is krak hetzelfde. Alleen is een naampje wat makkelijker te onthouden dan een IP-adres :-) (en tegenwoordig de IPv6-adressen, yay, nog leuker om te memorizeren, geef mij maar een domeinnnaam)

Als je op je eigen mac hebt staan, is het wel e beetje kut, want dan kan je idd geen adres gratis krijgen van je provider. Maar op de webspace van je provider, dewelke gratis is, zal ook wel geen php en MySQL op draaien :slight_smile:

Je kan steeds bij DNS een domeinnaam aanvragen (Domain Name System) een .nl, .be, .com, .org, .net, etc. En die .tk is idd gratis en géén reclame bij mijn weten, of zoals de vorige poster zegt, uit te schakelen. Je moet wel voldoende hits halen, op een forum is dat wel geen probleem en anders kan je mijn oplossingkje gebruiken. Een kotvriend van me vroeg me of ik geen idee had om hem zo veel mogelijk hits te geven, wel, maak gewoon een extra HTML pagina, die elke seconde of zo refresht :slight_smile: en uiteraard verwijst die pagina naar de pagina die je bij .tk hebt geregistreerd. Hij heeft mijn ideetje zelfs nog wat kracht bij gezet, met zelfs enkele frames te hebben. Als die nu even niet bezig was op zijn PC, zette die gewoon zijn leuk paginake opent, waar hij elke seconden 4 hits bijkreeg :smiley: Dus xou gewoon .tk doen! (Of .tf, is ook iets gelijksaardig dacht ik)

http://www.tk/

Je kunt ook gebruik maken van een bedrijf zoals zoneedit [url]http://www.zoneedit.com/[/url]

Je moet dan nog wel een domeinnaam aanvragen maar dat kost niet veel, zo’n 15 euro.

zoneedit zorgt er dan voor dat jouw domeinnaam verwijst naar je IP adres.

Als je op het internet zit kan iedereen je IP adres achterhalen en dat kun je dus ook rustig uitdelen. Wel je firewal aanzetten.

Jan

Een gratis oplossing vind je bij [url=www.dyndns.org]www.dyndns.org[/url]. Daar kun je een domeinnaam aanvragen zoals [b:e484e21342]huppeldepup.dyndns.org[/b:e484e21342].

Alleen moet je ongeveer 1 keer per maand of 2 maanden je registratie bevestigen.
Maar daarvoor krijg je op tijd een mailtje van die gasten, dus dat gaat altijd goed.

[quote:2045542e5b="macpro"]Een gratis oplossing vind je bij [url=www.dyndns.org]www.dyndns.org[/url]. Daar kun je een domeinnaam aanvragen zoals [b:2045542e5b]huppeldepup.dyndns.org[/b:2045542e5b].

Alleen moet je ongeveer 1 keer per maand of 2 maanden je registratie bevestigen.
Maar daarvoor krijg je op tijd een mailtje van die gasten, dus dat gaat altijd goed.[/quote:2045542e5b]

Dat is volgens mij alleen bij hun dynamic dns service, niet bij static dns. Die laatste gebruik ik ook al jaren, maar ik hoef nooit iets te bevestigen…

[quote:0648870fda="tricksel"]Die laatste gebruik ik ook al jaren, maar ik hoef nooit iets te bevestigen...[/quote:0648870fda] Maar moet je voor static niet betalen? De dynamic is in ieder geval gratis en het leuke is dat mijn router die ook zelf bijwerkt op het moment dat mijn IP adres door @Home wordt gewijzigd.

[quote:7ed88f7389="macpro"] Maar moet je voor static niet betalen? De dynamic is in ieder geval gratis en het leuke is dat mijn router die ook zelf bijwerkt op het moment dat mijn IP adres door @Home wordt gewijzigd.[/quote:7ed88f7389]

Nope, is gratis; kijk maar op dyndns.org, links onderaan. Ik kan me ook iets herinneren dat je alleen hoeft te bevestigen als je een dynamic dns hebt, die nooit verandert.
Het is inderdaad wel erg mooi dat veel routers tegenwoordig een ingebouwde client hebben…! Het mooie van de static variant is alleen zelfs dat je die dus nooit hoeft te updaten :slight_smile: