forum opzetten

Welke software is er te verkrijgen om een forum op te zetten onder een eigen url. Zoals dit forum, zoiets is uiteindelijk de bedoeling

In eerste instantie gaat het forum binnen ons bedrijf op intranet draaien,
maar dat zal waarschijnlijk voor de sofware niets uitmaken.
Verder wilde ik het graag op een osx machine G4 draaiende hebben,
als dit niet kan uiteraard op windows server (slik).

Wie kan me op weg helpen?

ThanX :smiley:

[url]http://www.phpbb.com/[/url]

Voor PHPbb moet je op je G4 eerst ff dit installeren: http://www.apple.com/downloads/macosx/unix_open_source/webserverxkit.html

www.punBB.org , is een iets lichtere versie, wat minder opties maar er zijn genoeg tuts te vinden om het uit te breiden.

Ik zou voor www.punBB.org gaan zoals Rimsic al aangaf.

Ik zou inderdaad ook voor punBB gaan. Om een goeie webserver te draaien op een mac zou ik kiezen voor MAMP via www.versiontracker.com kun je de laatste versie downloaden. Deze is ook handig als je de webserver zou willen verplaatsen zoals op een extenerne Harddisk.

[quote:4845993378="onem"]Ik zou inderdaad ook voor punBB gaan. Om een goeie webserver te draaien op een mac zou ik kiezen voor MAMP via www.versiontracker.com kun je de laatste versie downloaden. Deze is ook handig als je de webserver zou willen verplaatsen zoals op een extenerne Harddisk.[/quote:4845993378] MAMP is een testomgeving, geen server-pakket. Voor hosten zou ik apple's kit gebruiken, zie hierboven.

Voor intranet kun je makkelijk MAMP installeren. Als de website en het forum op een andere mannier gebruikt gaat worden (zoals voor de buitenwereld en niet meer intern) zou ik voor een hele andere oplossing kiezen dan een Apple (maar dat is mijn mening)

ik zou niet voor MAMP gaan. voor PHP zou ik voor: http://www.entropy.ch/software/macosx/php/ gaan. Reden, php module wordt actief gemaakt en uitgebreid op de standaard Mac Apache configuratie.

Voor MySQL:
http://www.serverlogistics.com/mysql.php

bijde zijn éénvoudig te instaleren.

[quote:0b53b30cfa="onem"]Voor intranet kun je makkelijk MAMP installeren. Als de website en het forum op een andere mannier gebruikt gaat worden (zoals voor de buitenwereld en niet meer intern) zou ik voor een hele andere oplossing kiezen dan een Apple (maar dat is mijn mening)[/quote:0b53b30cfa]

Dan bedoel je dus Linux ofzo?

@ipodjimmy

Dan zou ik inderdaad voor linux of voor freebsd kiezen