Foto slideshow project

Tijdens onze 15 daagse reis naar Corsica met de scouts van Sint-Niklaas hebben we een groot aantal foto's verzameld (+- 1000). Mijn projects bestaat eruit om deze allemaal op dvd te plaatsen in een presentatie (gewone slideshow met Cross Dissolves ertussen) met muziek eronder. Deze slideshows zijn gesorteerd per dag en moeten ook zo op de dvd te kiezen zijn. Ik heb al wat manieren geprobeerd om dit zo snel mogelijk te laten verlopen. Hebben jullie soms tips die mij zouden kunnen helpen, of als je dit zelf al hebt moeten maken, hoe heb je dat dan gedaan?

DANK!

IDVD! ik denk dat het makkelijkste al je foto's in iphoto naar binnen kun halen en deze dan daar in mappen slepen, gewoon apple+n en je hebt een nieuwe map, gelijk je een naam geven aan de map, dan maximaal 99 foto's per map vanuit debibliotheek naar deze map slepen. IDVD Starten en deze mappen naar het venstel slepen in idvd, even klikken op indeling en dan kan je al diaseries eigen muziek geven door naar het audiospeakertje te slepen.

Succes,

BTW voor uitgebreidere functies moet je naar DVD Studio Pro

[quote:9707523edb="Digilux"]BTW voor uitgebreidere functies moet je naar DVD Studio Pro[/quote:9707523edb] Ben ik net wat mee aan het uitproberen... Meestal zijn het meer gecompliceerdere dingen die ik maak met DVDSP, maar een slideshow...? Volgens mij gaat het nog steeds sneller met iDVD, al heb ik het nog niet uitgeprobeerd.. Bedankt voor de tip!

Als je dvd studio pro hebt dan raad ik je absoluut aan om dit programma te gebruiken, veel meer mogelijkheden. Je kan bv als je een slidshow hebt die langer dan 99 foto's is, kan je de end jump doorzetten naar de volgende slidehow, of naar een nieuw menu alles kan zeg maar. Een slideshow in dvdstudio pro kan je ook converteren naar een track en deze track kan waarschijlijk wel meer dan 99 foto bevatten alleen dan kan je niet bij elke foto een marker laten staan

Succes,
Ronald

Dacht ik ook dat men met DVDSP een propere presentatie kon maken, zag er alleen wat tegenop met zo'n 1000 foto's... Indien er geen andere (misschien wel betere mogelijkheden als DVDSP) zijn, dat leg ik mij er bij neer: het wordt nachtwerk..! :)

Nog iemand tips?

Hoe bedoel je nachtwerk? Als de nog niet erg bekend met DVD Studio pro kan je beter dit project eerst even met idvd maken en dan later je in dvd studio pro verdiepen. Door de mogelijkehden van dvd studio pro verleis je misschien het overzicht. Echter zodra je foto's in iphoto staan moet je met het gemak met dvd studio pro in een half uurtje klaar zijn. Hier volgt een korte handleidng voor wat jij wilt. 1 In dvd studio pro kies je bv voor portfolioindex onder de templates 2 Vanuit je stills tab, sleep de folder die je in iphoto hebt aangemaakt naar een button en kiest Set asset and create Slideshow. 3 Herhaal dit voor je andere mappen 4 als je buttons te kort komt dan een button selecteren, alt ingedrukt houden en je hebt een kopie, eventueel alle button's resizen 5 vanuit je audio tab kiest een achtergrond muziekje 6 in je slidehow tab keis je de lengte van de foto en kies je de muziek en overgangen. 7 eventueel via de inspector endjumps veranderen en firts play van de disc instellen( disc zelf aanklikken en dan via inspector set first play)

KLAAR

Fantastisch, kan niet beter zijn! Begin er morgevroeg meteen aan! MERCI!

Nog een handige tip, aangezien jij lange slideshows hebt kom je misschien in de problemen met je muziek aangezien je in de slideshoweditor maar 1 aif file kan toevoegen. Als je zeker weet dat de lengte klopt va de je foto's en het overgangseffect ook klopt, dan kan je de slidshow converteren naar een track en hier kan je dan wel meerdere aifjes toevoegen.

Succes,
Ronald

Nog een tip omdat ik er zelf problemen mee heb gehad...

Van een personeelsweekend (met partner :D) vorig jaar ook een DVD gemaakt met iDVD. En ook slideshow met beelden die door alle “gelegenheidsfotografen” verplicht moesten aanleveren. Als verrassing kregen alle personeelsleden nadien voor Kerstmis een DVD van “het weekend”.

In iDVD heb ik slideshows gemaakt en muziek gezocht, het zag er best leuk uit. Maar wat ik over het hoofd had gezien is het verschil tussen DVD-R en DVD+R. Ik had de master gemaakt op mijn Mac (DVD-R) en hierna door een gespecialiseerd bedrijf 150 kopies van laten maken. Door het geringe aantal en het low-budget karakter werden deze kopie DVD’s niet geperst maar gedupliceerd.

En wat bleek, sommige personen kon de DVD niet lezen. Hadden problemen met de DVD alhoewel ze soms een ultramoderne DVD-speler hadden. Bij anderen dan weer geen enkel probleem. Zeer bizar. Bij navraag in diverse forums en bij de fabrikant bleek dat dit een telkens terug kerend probleem is met zelfgebrande DVD’s. Je hebt altijd het risico dat sommigen de DVD niet kunnen lezen. Bij DVD’s uit de handel (vb speelfilms) heb je dit niet daar deze geperst worden en via een heel ander procedé tot stand komen.

En nu de tip: je zou dus een aantal exemplaren ook op DVD+R kunnen maken en achter de hand houden voor diegenen die een probleem zouden krijgen met het lezen. Maar dan moet je master ook op DVD+R (voel je hem aankomen - en kan je Mac dat, DVD+R ?)

Hierbij weet je dus waaraan je begint… :stuck_out_tongue:

Succes !

Ik ga er nog grijs van worden :barbu: Bedankt voor de tip :wink: