Fotoalbum online

Ik heb al een beetje in dit forum rondgezocht, maar tot nu toe nix gevonden. Wat ik zoek is een programma, waar ik niet al te moeilijk een overzichtelijk fotoalbum me kan creeeren online. Ik heb de beschikbaarheid over webspace en php enzo. Het liefst zou ik een programma willen hebben dat eerst een mooie lay-out creeert naar mijn wensen en dat ik via dat programma, of mssn een ander programma gemakkelijk nieuwe foto's kan uploaden en zo dus het fotoalbum up-to-date kan houden. Iemand suggesties? Alvast bedankt!

heb je al gekeken naar .mac ? daar kan je vanuit iPhoto je photos publiceren.

Misschien is www.flickr.com iets voor je?

http://hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/Image_Galleries/index.html

hier vind je vast iets mooi :slight_smile:

http://www.pixelpost.org

is een gratis opzet voor een photoblog, werkt met een database, is erg makkelijk op te zetten.
Verder zijn er verschillende templates te downloaden om het uiterlijk van je site te veranderen.

mijn homepage is er een voorbeeld van, als je wilt kun je zelf nog de templates aanpassen tot iets dat je mooi vindt. Verder als het eenmaal staat is het toevoegen van foto’s super simpel, je gaat naar je adminstrator pagina, kiest de foto die je wilt uploaden, voorziet hem desgewenst nog van wat tekst en uitleg en klaar ben je.

http://jalbum.net/index.jsp

misschien is dit iets voor je? http://www.pixum.nl

handig en tot 1gb opslag, vrienden enz. kunnen hier je foto’s ook bekijken, na een uitnodiging door jou, en daar evt. foto’s bestellen.

Is [url=http://www.myriad-online.com/en/products/galerie.htm]Galerie[/url] niks voor je? Ik ben er zelf erg tevreden over en heel makkelijk naar je eigen wensen aan te passen.

http://coppermine.sourceforge.net/

PHP-MYSQL is ook ontzettend goed !

Wow, toppie al die reacties! Ik ga ze eens rustig allemaal bij langs om te kijken welke het meest bij mij past. Erg bedankt voor alle reacties!

Lekker veel keus is altijd fijn :) Heel veel succes met je fotoalbum!