Foto's makkelijk vanaf finder bekijken (zoals winxp preview)

Hello,

In windows heb je de mogelijkheid om vanaf explorer (finder) een foto in een directory te openen en vervolgens via de pijltjes toetsen alle foto’s te doorbladeren. Nu moet ik elke keer preview afsluiten en een nieuwe foto openen.

Niet alle foto’s staan geindexeerd in Iphoto en is ook Niet te bedoeling. Misschien dat iemand mij hier even mee kan helpen. Dan kan ik wat makkelijker werken zit met veel tijdelijk bestanden.

Thnx alvast

Wat je kan doen is :apple: + A en dan :apple: + O...

[quote:c59912c35d="pietjepuk6546"]Wat je kan doen is :apple: + A en dan :apple: + O...[/quote:c59912c35d] Heuh wat grappig. Ik verwachte een explosie van schermen maar hij laat ze netjes in eentje.

Gewoon kolomweergave in de Finder, en dan met met de voorvertoningskolom. Dat is het snelste en simpelste. Om die voorvertoning aan te zetten, ga je naar het menu Weergave en dan vinkje zetten bij 'Toon voorvertoning'.

De foto's die je wilt weergeven in de diashow selecteren en dan met je rechtermuisknop op de 1e foto klikken en 'Diavoorstelling' aanklikken. Krijg je exact hetzelfde effect als in WinXP...

[quote:437aadee03="Nikita"]De foto's die je wilt weergeven in de diashow selecteren en dan met je rechtermuisknop op de 1e foto klikken en 'Diavoorstelling' aanklikken. Krijg je exact hetzelfde effect als in WinXP...[/quote:437aadee03] Mits je Tiger hebt natuurlijk, anders is [url=http://www.raggers.net/pathos/finderview.php]FinderView[/url] misschien wel iets voor je.

Of je kan rechts klikken in tiger en slideshow selecteren... Werkt handig en snel (je hebt ook de mogelijkheid om alle geselecteerde foto's als een contact sheet te bekijken).

Groetjes,
Kenny

Goeie tip. Maar als ik dit in een folder uitvoer met 500 foto's, krijg ik ze lang niet allemaal in de contact sheet. Iemand een idee hoe dit kan?

[img:4467ea067d]http://www.xs4all.nl/~acben/mac/sshot.png[/img:4467ea067d]

Als je zulke hoeveelheden moet verwerken kan je beter een pakket als iView Media pro gebruiken. [edit]Je kan altijd ook de folder die de foto's bevat slepen op preview met de combo apple + alt.[/edit]

Groetjes,
Kenny

Wat is veel? Enkele honderden digitale foto's in 1 map zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering zou ik zeggen. Informatie over een maximum aantal foto's dat de slideshow in contact sheet-mode aankan, is nergens te vinden. Lijkt mij eerder een bug dan "working as designed".

[quote:9abf8e9d68="Nikita"]'Diavoorstelling' aanklikken. Krijg je exact hetzelfde effect als in WinXP...[/quote:9abf8e9d68] Ik zou alleen willen dat die diavoorstelling de afbeeldingen ook in dezelfde volgorde liet zien als waarin ze in de map staan …

Als je de bestanden op een bepaalde volgorde zet in gedetailleerde weergave, opent hij ze in de diashow ook in die volgorde...

heel erg bedankt!! goede tip appeltje a dan o thnx