foto's organiseren: iView Media Pro of FileMaker?

Ik stel deze vraag voor een vriend van me...

Toen ik iView Media Pro aanraadde, vroeg hij of dat niet beter met FileMaker zou kunnen. Wie heeft hier ervaring mee of kan hier iets over zeggen?

Wat heeft FM Pro met foto's? Niets toch? (ok, in een db kan alles, ook foto's).

iView Media Pro is een gespecialiseerd programma er en werkt erg goed. Ik kan me niet veel beter voorstellen… (behalve dat het qua interface her en der wel wat van iPhoto zou kunnen leren).

Rene

Wij gebruiken hiervoor Tri Catalog, en werk ook goed!

dit programma geeft naast de voorvertoningen van psd, eps, en ai ook de mogelijkheid op alle andere documenten te zoeken. (.html, .doc., .fh10, .ai enz…)

Filemaker is een database programma. Ik heb vroeger nog een archiveringsprog geschreven in FM maar dan voor negatieven en dia's zonder dat er beelden bij stonden. Nu iedereen beelden gaat archiveren is Iview pro de uitkomst. Een beter pakket is nog Fotostation, echter onze vrienden uit Noorwegen zijn nog steeds niet toe aan een OSX versie dus je dient het onder classic te draaien. Portfolio van extensis is een andere oplossing maar zelf heb ik hier Iview draaien, werkt goed heel veel mogelijkheden. Een aanrader.

Dank voor jullie reacties. Wel wil ik nog graag weten of iedereen op de hoogte is van alle mogelijkheden van FM. Veel mensen zijn dat nl. niet. Ik zelf ook maar half maar ik begrijp dat je er echt heel veel mee kan. Tot thumbnails maken, steekwoorden eraan toekennen etc etc aan toe. Bovendien kan je de hele interface zelf ontwerpen.

Zijn er nog mensen die dit in FM hebben geprobeerd? En, zo ja, hoe ging dat?

Je kan idd heel veel met FM maar de vraag is wat wil je eigenlijk doen met je beelden. Je kan beelden maar op één manier perfect archiveren en dat is door de iptc volledig in te vullen zodat je ook kan gaan zoeken naar beelden en trefwoorden. Wanneer je een database aanmaakt dien je te maken dat deze velden dan ook overeenstemmen met de internationale standaard of de caption kan niet worden gelezen in een ander archivatiepakket ofzelfs in de fileinfo in photoshop. Dus voor alle zekerheid schaf een bestaand pakketje aan indien je geen specifieke dingen met je beelden wil gaan doen.