Foto's printen in Zwart/Wit

Graag zou ik wat advies willen bij de aanschaf van een goede fotoprinter. Het gaat voornamelijk om zwart-wit afdrukken van ingescande foto's. Echter op diverse forums lees je dat er nogal wat problemen zijn om een goede z/w afdruk uit een printer te krijgen.

Momenteel worden alle foto’s nog bij een vak-lab afgedrukt, maar dat geeft helaas nog erg veel verschillen.

Heeft iemand hier ervaring mee en welke printer zou de beste keuze zijn ? ( of is het voorlopig beter toch nog maar via een vak-lab af te drukken ?)

Alvast bedankt,

Volgens mij zijn er haast geen slechte printers meer v.w.b. foto's afdrukken. Zaak is wel dat je een model kiest met een aparte zwart-wit cartridge, maar volgens mij hebben ze dat tegenwoordig ook allemaal? Ik heb jaren terug eens een printer gehad met alleen maar een kleuren-cassette (Canon geloof ik) die gaf echt bagger zwart-wit afdrukken (pletterde gewoon alle kleuren over elkaar en resulteerde in een soort Sephia afdrukken). Ik heb zelf nu een DeskJet 990Cxi. Behalve de duplex-unit (die het papier verneukt en herrie maakt) ben ik er zeer tevreden over.

Er zijn nu printers van Epson en naar ik meen ook van HP die speciale zw/w inkt gebruiken dat in combinatie met speciaal papier een lange houdbaarheid garandeert, Capi Lux Vak in Amsterdam verkoopt zelfs inkten en papier van Lyson dat speciaal voor zw/w printers geschikt is, kijk een op hun site: http://www.capi.nl/ en http://www.lyson.com/

Koop de c80 van epson, afdrukken 80 jaar goed ;-) groeten van hans

je hebt tegenwoordig ook apparaten die alleen digitale foto's op fotopapier printen ( dus geen printer), dat doen ze bij de fotozaak ook dus zou ik maar gewoon eens in de winkel gaan kijken..wat ze te bieden hebben op fotografisch materiaal...

http://www.fnl.nl/pcmobiel/mobielarchief/1999/08/pcm_1999_08_54-58.htm

http://www.webvoordelig.nl/index.html?target=Digitale_fotoprinters.html

http://www.elektro.be/new/consument/artikelen/vision/fotoprinter.htm

Ik ben inmiddels tot de conclusie gekomen dat printers helaas nog niet echt kunnen tipppen aan chemische afdrukken. Zelfs de nieuwe Epson 2100 blijft toch een print geven die meer op drukwerk dan op een foto lijkt. Zeker met een zwart/wit afdruk is het verschil enorm. Jammer, maar zoals het nu lijkt blijft voorlopig dus het enige alternatief de foto's bij een vakcentrale te laten afdrukken.