Frames midden in site

Op vele sites zie ik dat er 'iFrames' (heb deze term ooit horen vallen) zijn gemaakt midden in de pagina echter ik weet nog altijd niet hoe ze dit voor elkaar krijgen. Door middel van een soort textarea's? Enfin op de volgende pagina zie je een rood vlak, kan iemand mij vertellen hoe ik daar een textbox die transparant is en gebruik maakt van een scrollfunctie.

http://www.dehet1.com/aruba/test.htm

Dank,
Tom

<iframe name="iframe" align="center" scrolling="auto" frameborder="0" height="329" width="436" src="main.html"></iframe>

Deze code plaats je in de tabel waar je een i-frame wil hebben.

name=“iframe” Je moet het altijd een naam geven om er pagina’s in te openen, ipv target=_blank of _self, krijg je dan ‘target=iframe’

scrolling=“auto” Voor als je er een scrollbar in wilt hebben als de inhoud er niet meer inpast.

height=“329” width=“436” Hier stel je de hoogte en de breedte van het iframe in.

src=“main.html” De html-pagina die standaard in het i-frame te zien is.

http://cursus.fris-design.nl/psp/psp.html
Staat een link op met een beschrijving hoe je je site in slices opdeeld, op het dreamweaver gedeelte staan ook nog wat handige dingen, ik hoop dat je daar wat aan hebt.

ug iframes, tabellen :/ CSS!! :D dat moet je gebruiken!

gebruik dan liever absolute positioning en overflow: auto

nu je tog bezig bent kun je mooi even CSS leren, het is makkelijk, ik had het geleerd binnen 1 of 2 dagen (natuurlijk niet 100% goed gelijk, maar het is zeker niet moeilijk om de basis te leren binnen een paar uur)

Een iframe lijkt me hier inderdaad de beste oplossing. Zo ververst de hele pagina zich niet als je een nieuwe pagina laat zien in het midden.

Zet wel de achtergrond ‘fixed’ van de pagina in je iframe. Zo krijg je na scrollen het transparante effect.

Hartstikke bedankt allemaal! Ik ga het morgen gelijk uitproberen. :D

Inderdaad, CSS is daar wel netter voor. Ik kan er niks van, maar het centreren doe ik wel met een beetje inline css. Voor een goede CSS info in het nederlands: [url]http://www.handleidinghtml.nl/[/url]

[quote:b2615b2355="Martiniman"]Voor een goede CSS info in het nederlands: [url]http://www.handleidinghtml.nl/[/url][/quote:b2615b2355] Weet je het zeker? Die pagina gebruikt frames :D

  • Koen.

Die site is voor de info over css, zij gebruiken inderdaad frames. Mijn eigen site (homepage hierboven) centreer ik met css (zit ook een frame in, maar dat komt door mijn domein-regelpaneel-blinde-koppeling)

[quote:6694a22980="koen"]Weet je het zeker? Die pagina gebruikt frames :D[/quote:6694a22980] Ja, maar wel html 4.01 [url=http://validator.w3.org/check?uri=http://www.handleidinghtml.nl/]gevalideerde[/url] frames :wink:

[quote:4ef9d8b66c="kaydie"][quote:4ef9d8b66c="koen"]Weet je het zeker? Die pagina gebruikt frames :D[/quote:4ef9d8b66c] Ja, maar wel html 4.01 [url=http://validator.w3.org/check?uri=http://www.handleidinghtml.nl/]gevalideerde[/url] frames :wink:[/quote:4ef9d8b66c] verrek :oops: ;-)

  • Koen.

Anders W3C schools. http://www.w3schools.com/css/