[free] Image source disc ?(gezocht)

Geode morgen alle beeldbewerkers,

Zoals soms vele van jullie weten geld deze zelfde vraag:

  • Waar haal jij je images vandaan?!

Er is natuurlijk de simpelste manier: namelijk gewoon even googlen of atavsita.
9 vd 10 keer krijg je dan misschien een leuk plaatje, maar hellaas weer eens te klein om te vergroten.

Ik heb gehoord/gelezen dat er daadwerkelijk images source op cd’s te koop zijn, de prijs daarentegen is me iets te hoog om als (semi-pro) webdesigner zon disc aan de schaffen.

Weet misschien iemand of er echt ergens een gratis versie hiervan bestaat zonder copyrights?
Zo niet, waar halen jullie dan de images vandaan?

Hopend op antwoord,

www.sxc.hu

:slight_smile:

De CD's met hoge (150 dpi en 300 dpi) resolutie-foto's zijn erg duur. Er bestaan volgens mij geen gratis exemplaren van dit soort stock-cd's.

Beter haal je toch je images van het web, maar bedenk dat op iedere foto en/of illustratie copyrights zitten… Meestal worden dit soort beelden gebruikt in een mock-up (dummy) en dienen ze alleen om de klant duidelijk te maken dat op die plek een foto/illustratie komt van een gelukkig gezinnetje ofzo. De uiteindelijke foto zal door een fotograaf worden gemaakt of wanneer daar geen budget/tijd voor is koopt men een HR beeld bij een stockbureau.

Precies wat ik nodig had :) 2 fotograven met ervaring .. thnx! :D

[edit]

[quote:3da0461232=“HS-L”]www.sxc.hu:)[/quote:3da0461232]

Het laden duurd wel erg lang?!
[/edit]

http://openphoto.net/ http://www.imageafter.com/ http://www.morguefile.com/

Allemaal gratis!

Hier is een lijstje:

http://www.photoshopsupport.com/resources/stock-photos.html

Hier nog een tip: http://webvip.cn/

Het is een Chinese site waar je 300 dpi stockfoto’s kunnne downloaden, je moet wel eerst VIP worden. Dit doe je door lid te worden voor maar 100 Yen per jaar, dat is ongeveer 10 Euro of zo.
Je krijgt dan een paswoord om in te loggen.

Wil je niet lid worden? Dan kun je ook de voorvertoning downloaden, voor webdesign is het meer dan genoeg.

Nadeel is dat de site heel langzaam laad, je moet dus geduld voor hebben. En alles staat in het Chinees, maar door wat rond te klikken kom je der ook wel denk ik.

Hier staat een volledige lijst: http://www.bluevertigo.com.ar

ben misschien een zeikerd maar ben zelf fotograaf en werk bij zo"n "duur" stockbureau maar heb er toch moeite mee dat op dit forum vaak dit soort links worden geplaatst zonder dat er enige uitleg wordt gegeven op copyright en modelreleases. Ze mogen dan wel gratis te downloaden zijn maar bij de meeste foto's van mensen of gebouwen (onder architectuur) zie ik geen verwijzing naar een onderliggende modelrelease of propertyrelease! M.a.w als je iemand dus herkenbaar gaat afbeelden in een brochure of website terwijl hij/zij daar geen goedkeuring voor heeft gegeven dan zou jou klant dat wel eens duur komen te staan.

ik voel dan toch meer voor het advies van macbjorn (RF stock cd met modelreleases) of zorg ervoor dat alles onherkenbaar blijft indien je iets gratis van het net plukt

Het idee dat ALLES wat je op internet vindt een kopie is van het origineel, dus niks kost, niemand er schade van heeft en vrij te gebruiken is, is diep diep diep geworteld

En als je als auteur van het beeld je mond open doet ben je een aansteller....