FTP filesharing tussen 2 computers

In het verleden verstuurde ik altijd mijn files met ISDN via het programma "Easy Transfer light" naar mijn klanten toe. Nu is Easy Transfer een opgegeven programma wat niet meer ontwikkeld wordt, en dus ook niet werkt op OSX, hetzelfde geldt voor de SAGEM modems. (Althans, dit is wat ik gelezen heb) Wat is de beste manier om dit te vervangen? Met een FTP programma zoals Fetch bv.? Ik gebruikte Fetch vroeger om naar mijn website te uploaden, maar kun je er ook rechtstreeks contact mee maken tussen 2 computers, in mijn geval, tussen mijn Mac en die van mijn klanten? Ik weet hier niet veel van af. Iemand ervaring of tips?

Je kan toch gewoon ftp-en met de finder. Shift-appeltje-G en host inkloppen.. iets van ftp://ftp.ergens.nl/

[quote:a350f3b093="Quack"]Je kan toch gewoon ftp-en met de finder. Shift-appeltje-G en host inkloppen.. iets van ftp://ftp.ergens.nl/[/quote:a350f3b093]

Kijk, ik heb een Mac (OSX panther) en ik wil naar een klant van mij (Mac OS 9) een file sturen. Als wij allebij een programma als Fetch installeren, werkt het dan? (IKzelf heb een alcatel speed touch met een vigor 2200e router, zodat zowel ik als mijn vriendin kunnen internetten, even wat info, mocht het nodig zijn :slight_smile:

Voor ftp heb je een server en een client nodig. Fetch is een client. Twee fetchen kunnen niet met elkaar overweg zeg maar. Je zou op jouw OS X machine ftp account kunnen aanmaken, daar de bestanden opgooien en vervolgens je klant de accountgegevens doorgeven. Die kan dan op jouw ftp-server inloggen en bestanden down- en uploaden. Je moet dan ook op het modem / router de ftp-poort openzetten.

Stan.

Ik ben toevallig op dit moment met hetzelfde bezig. In principe werkt het al (intern zeg maar) maar de buiten wereld kan me wel zien maar krijgt geen permissie, dus ik ben er nog niet helemaal. (gedoe met ip-nummers, wat is wat, en gebruikers-permissies denk ik)

Let er op dat als je achter een router zit, en wellicht een dynamisch IP adres hebt (kabel), er nog wel wat extra stappen te maken zijn. Er staat in de nieuwste MacFan een artikeltje over, dat heeft me wel op weg geholpen.