FTP probleempjes

Beste Macceroes,

Sinds de installatie van 10.2.2 heb ik problemen met het uploaden van bestanden naar de ftp-server van mijn provider. Ik vrees dat het euvel bij mij ligt, want het programma Captain FTP geeft als melding dat ik niet mag connecten vanaf mijn ip-nummer:

You’re not allowed to connect from …(ip-nummer)…

Bij de instellingen Samengebruik en Netwerk heb ik al wat varianten geprobeerd, maar niets helpt.

Een van jullie misschien een idee wat er aan de hand is???

Groetso,

Hankie

Hay, misschien komt het doordat je provider (welke provider??) geen ftp toegang meer ondersteund, behalve als je ervoor gaat betalen. Dit had ik eerst ook met geocities. Had een eigen site gemaakt. Uploaden deed ik toen ook met ftp. Na een half jaar kon ik op geocities alleen maar ftp gebruiken als ik een premium membership had. En dit hadden ze gedaan zonder mij ook maar 1 mail daarover te sturen. Ben daarom ook over gestapt naar mijn eigen internet provider wanadoo.

ik gebruik zelf geen Captain FTP maar Fetch. Dit programma is wel het bekijken waard!! Kan je downloaden op www.download.com (15-days trial)

Dennis

Dennis,

Thanks voor je reactie. Ik heb die page-ruimte bij Tiscali (één van de providers die ik heb). Ik heb ze al een mail gestuurd, maar gezien de foutmelding, denk ik dat het aan mijn eigen instellingen ligt, hoewel ik niet weet welke precies.
Fetch geeft dezelfde foutmelding. Captain FTP vind ik overigens prettig in gebruik en is na de trailperiode gewoon gratis! Je3 registreert en geeft aan dat het voor Persoonlijk Gebruik is en vervolgens krijg je een gratis key.

Groetso

Hankie

Ik heb bij één van mijn providers gemerkt dat ik 'PASSIVE FTP' aan moest zetten voordat deze weer contact kon maken. Probeer dit ook eens.

Helpt ook al niet. Ik wordt hier wel radeloos van!!!

Het is me gelukt!!! Zij het niet met Tiscali maar gewoon met Chello. Over hun kabelsnelheid ben ik niet te spreken (misschien dat ik daarbij ook eens hulp kan krijgen die leiden tot echte performance verbeterngen), Maar ftp upload is gelukt! Tiscali heeft tot op heden nog niet gereageerd op mijn e-mail vragen waarom zij ineens niet meer toegankelijk waren foor ftp. Ik vrees toch dat het uiteindelijk aan hen ligt. Ze zullen wel op een vaag moment besloten hebben dat je alleen mag uploaden als je via hun inbelt.. mmmmm Its a Shame!

Bedankt voor de hulp en tips voor snellere verbidning met instellingen hoior ik graag!

Groetso,

Hankie

/me mist het de goede oude "dogcow"

MOOOOF!

Me is te kort macceroe om daar over mee te treuren.

Groetso,

Hankie

Moof!

voor hankie.

een beetje dogcow geschiedenis:
http://developer.apple.com/products/techsupport/dogcow/
http://developer.apple.com/products/techsupport/dogcow/moof.au
http://thor.he.net/~stories/view-moof/articles/mim.html

:wink:

gebruik anders Transmit van Panic software. Best handig en gewoon shareware.

www.panic.com

Rofl.