FTP Server

Ik heb gratis webhosting bij herejezus.nl en ben daar zeer tevreden over. Nu wil ik graag in mijn browser weergegeven hebben wat er op de server staat zonder dat ik daarvoor HTML technisch een pagina hoef aan te passen.

Dus eigenlijk ‘gewoon’ een ftp opsomming van wat er op staat. Iemand een idee hoe dit te doen? Nu staat er een index.html op die ik zelf geplaatst heb en een deafult.html die je niet mag deleten of veranderen…

iemand?

Daar zou je een php of cgi script voor kunnen gebruiken mits je hoster dat ondersteund. "Platte" html kan dat niet.

Als de server Apache draait wat zeer waarschijnlijk is kan je met [url=http://httpd.apache.org/docs/mod/mod_autoindex.html]mod_autoindex[/url] automatische index listings maken. Meestal gebeurt dit vanzelf als er geen index.html file in de directory staat. Anders moet je een .htaccess file aanmaken met Options +Indexes in.

De standaard weergave van Apache is nogal droog maar als je wat met de HEADERname directive speelt kan je er nog iets moois van maken. bvb. http://labo.rotsen.be/ . Apache 2.0 indexes hebben standaard ondersteuning voor CSS dus wellicht kan het dan wat makkelijker.