Ftp Server

Hallo allemaal hier ben ik weer, Hoe kun je onder Mac OS 10.2.4 een FTP server draaien?????

Het gaat hierom een vriend van mij wil een groot bestand van mij downloaden maar dat moet vanuit zijn werk gebeuren en daar zitten ze achter vette firewall behalve de FTP poort staat open.
Heb je hier een speciaal programma voor nodig of kan het ook met Mac OS 10.2.4 zelf, in de netwerk funtie.

Groeten van een 50+er “Ilja” 8) :roll:

FTP toegang kun je ook standaard met OSX voor elkaar krijgen. Hoe dat moet staat beschreven in [url=http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=61498&SaveKCWindowURL=http%3A%2F%2Fkbase.info.apple.com%2Fcgi-bin%2FWebObjects%2Fkbase.woa%2Fwa%2FSaveKCToHomePage&searchMode=Assisted&kbhost=kbase.info.apple.com&showButton=false&randomValue=100&showSurvey=false&sessionID=anonymous|164986066]dit document[/url] in de Apple Knowledge base.

Maar wat moet de ander in zijn browser typen ik dacht ftp://en je ip adres is dit correct??

Ilja :innocent:

volgens mij wordt het adres waar de 'gastcomputers' naar moeten linken al aangegeven als je samengebruik / ftp-toegang hebt aangevinkt, onderaan het samengebruikscherm.

crushftp maar ff installen dan he ;)

Hoeft niet. Soms moet je ftp://ip#/~user intypen.

Je kunt standaard een FTP server draaien onder OS X, allen is deze niet erg configureerbaar. Beter is het om Crush FTP te gebruiken, deze heeft uitgebreide instelmogelijkheden waarmee je tot op de komma nauwkeurig bepaald wat een gebruiker wel en niet mag.

:evil: het is op een of andere manier niet voor elkaar te krijgen. asl je verbind met server probeerd dan word er gevraagd pasword en login naam wat moet je in typen ik heb niks aan gemaakt??? :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed:

groeten Ilja

Is Crush FTP het enige alternatief (voor OSX)? Ik wil ook wel iets dergelijks zodat mijn klanten een bestandje kunnen downloaden.

[quote:7d8038a203="bijker"]:evil: het is op een of andere manier niet voor elkaar te krijgen. asl je verbind met server probeerd dan word er gevraagd pasword en login naam wat moet je in typen ik heb niks aan gemaakt??? :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed:

groeten Ilja[/quote:7d8038a203]

Om via FTP toegang te krijgen tot een server moeten op de server accounts gedefinieerd zijn. Aan die accounts koppel je wie je welke toegang tot welke folders wilt geven. Een andere mogelijkheid is om [i:7d8038a203]anonymous[/i:7d8038a203] toegang te verlenen. Dan definieer je maar één (anonymous) ftp-gebruiker waaronder iedereen (dus echt iedereen!) kan inloggen omdat er geen wachtwoord voor nodig is.

[quote:22e1be5dc5="Stof"][quote:22e1be5dc5="bijker"]:evil: het is op een of andere manier niet voor elkaar te krijgen. asl je verbind met server probeerd dan word er gevraagd pasword en login naam wat moet je in typen ik heb niks aan gemaakt??? :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed: :sealed:

groeten Ilja[/quote:22e1be5dc5]

Om via FTP toegang te krijgen tot een server moeten op de server accounts gedefinieerd zijn. Aan die accounts koppel je wie je welke toegang tot welke folders wilt geven. Een andere mogelijkheid is om [i:22e1be5dc5]anonymous[/i:22e1be5dc5] toegang te verlenen. Dan definieer je maar één (anonymous) ftp-gebruiker waaronder iedereen (dus echt iedereen!) kan inloggen omdat er geen wachtwoord voor nodig is.[/quote:22e1be5dc5]

Maar wat moet ik nou waar doen ik snap er niks van ach ja 50=er

Ik heb op mijn website [url]http://home.planet.nl/~wimac/[/url] een beknopte uitleg voor het gebruik van CrushFTP, misschien heb je er iets aan. Zoniet dan kun je naar de zeer uitgebreide Engelstalige handleiding van CrushFTP zelf, daar staat echt alles in. [url]http://www.geocities.com/spinkb/[/url]