FTP server

Ik wil een FTP server opzetten. Hoe moet ik dat opstellen? hoe te configureren? En heb ik nog te maken met de configuratie van mijn Alcatel speedtouch 510i? Uiteraard onder OSX. Alvast bedankt voor je hulp.

Patrick

Ik gebruik zelf [url=http://www.crushftp.com/]CrushFTP[/url], vrij gemakkelijk in te stellen.

Je moet wel poort 21 doorsturen naar de computer waar je de ftp-server op laat draaien via nat.

Gebruik liever SFTP (secure ftp), poort 22. Wel zo veilig!

Gewoon in je systeemvoorkeuren bij samengebruik het vinkje bij ftp server aanzetten. En misschien helpt je dit [url=http://www.macosxhints.com/article.php?story=20011007104021332&query=anonymous] artikel [/url]je nog iets verder want ik geloof niet dat ftp standaard aanstaat voor een anonymous gebruiker.

Peter

Crush FTP is toch echt wat handiger en makkelijker om te onderhouden. Deze maand in de publish een review ervan, misschien handig om even door te lezen (klein artikel, dus even doorbladeren bij de Bruna ofzo)

heb crush FTP gedownload. ik ga eens kijken. Is Hotline server iets?

OK CrushFTP werkt, lijkt. En dan? Hoe kan ik vrienden en bekenden toegang geven tot een bepaald gedeelte van mijn Mac? En wat voor software hebben ze nodig, gaat dat gewoon met 'verbind met server'?En hoe doet iemand dat vanaf een microschoftbak?

Druk Apple+U en je komt in de UserManager.

Vervolgens linksbovenin op het tweede knopje van links drukken (nieuwe gebruiker toevoegen)

Username en Password invullen, en mapjes slepen van ‘Your Stuff’ naar ‘Users Stuff’, en aanvinken wat de nieuwe gebruiker in dat mapje mag doen.

De gebruikers die je toegang hebt gegeven kunnen een FTP-Client gebruiken (windows gebruikers evt ook via Internet Explorer door ftp://gebruikersnaam@jouwipadres)

Als het goed is werkt het allemaal, sommige gebruikers kunnen door firewallinstellingen misschien geen contact met je maken. (ik geloof dat het iets met active/passive mode te maken heeft, maar heb nog geen tijd gehad om dat uit te zoeken…)

Succes!

[quote:17ea27605e="PeterMeeuwsen"]Druk Apple+U en je komt in de UserManager.

ECHTNIE!

Vervolgens linksbovenin op het tweede knopje van links drukken (nieuwe gebruiker toevoegen)

Username en Password invullen, en mapjes slepen van ‘Your Stuff’ naar ‘Users Stuff’, en aanvinken wat de nieuwe gebruiker in dat mapje mag doen.

De gebruikers die je toegang hebt gegeven kunnen een FTP-Client gebruiken (windows gebruikers evt ook via Internet Explorer door ftp://gebruikersnaam@jouwipadres)

Als het goed is werkt het allemaal, sommige gebruikers kunnen door firewallinstellingen misschien geen contact met je maken. (ik geloof dat het iets met active/passive mode te maken heeft, maar heb nog geen tijd gehad om dat uit te zoeken…)

Succes![/quote:17ea27605e]

[quote:c9b799cb00="Mako"][quote:c9b799cb00="PeterMeeuwsen"]Druk Apple+U en je komt in de UserManager.

ECHTNIE![/quote:c9b799cb00][/quote:c9b799cb00]

ECHWEL!

Misschien een andere versie? CrushFTP Server 3.0b31 (laatste versie)

Pffffff! Nou crush lijkt goed geeft geen errors. alleen ik ken er via de PC in xplorer nie bij. Volgens mij is die modem van mij potdich. Thomson speedtouch 510I. via het configmenu in de browser kan ik niets over de firewall vinden, maar ik vermoed dat da ding aanstaat. Nu schijn je die weer open te kunnen zetten via telnet, maar daar weet ik t fijne niet van. Iemand anders??? Is dat wel veilig? En hoe zit het met poorten die je open moet zetten? En wat is NAT(nie droog :P ) T val nog niet mee zo'n servertje.

(gevraagd: OS X server 10.2 v00r weinig) :apple:

Ik heb een beknopte uitleg van Crush FTP op mijn Homepage, zie onderstaande link.

[quote:739df2a1b8="MacX"]Ik heb een beknopte uitleg van Crush FTP op mijn Homepage, zie onderstaande link.[/quote:739df2a1b8]

TNx man! alleen t werk nog nie. En dat heeft alles te maken met de router. Speedtouch500I. Ik schijn hele regels comando op dat ding te moeten afvuren via telmet om m anders te configureren :o Ben daar niet zo happig op. Tevens is die uitgebreide handleiding in 't engels, en das lastig te volgen met al die termen. Is het niet mogelijk om de firewal via de NAT - tabel te configureren???

Klopt: je moet poort 21 open zetten voor FTP toegang.

Vraagje!!!

Waar ik achter ben gekomen is:

dat je met Crush ftp server

  • via een pc niet met internet explorer kunt inloggen
  • via een pc wel met een ftp client programma kunt inloggen echter alleen met pasv mode

-via een mac hetzelfde tenzij de brower op pasv mode komt

Ik heb alle poorten 21 open gegooid:
Nat setup van router
firewall van Mac Osx
preferences van Crushftp
samengebruik

het veradelijke is dus dat je wel ingelogt komt
maar niet in submappen kunt komen
en je kunt dus niks downloaden…

Dit is dus een erug onhandige ftp server om te gebruiken als je dus mensen snel via de brower files op je server wilt laten downloaden…

Tenzij ik iets gemist heb…

Ik heb wel een nieuwere java als 1.3.1

kweet niet of het daaraan ligt

weet iemand een oplossing???

Ik ben alvast ff gestopt met zoeken naar hoe crush of OSX in te stellen. Ik heb de zelfde ervaring als hierboven. WIE KAN ONS HELPUH!

Roep de webinterface aan kies 'Advanced' - 'NAT' en tik bij 'Default server' het interne IP adres in van de machine waarop je toegang wil zoeken van buiten af. Stel deze machine vervolgens in (webservices, ftp, enz.).

Van buitenaf zoek je met de (permanente) ip-adres van je ADSL verbinding contact. De router stuurt al het verkeer direct door naar de (interne) computer. Als er op die computer een firewall zit, moet je dus het ip-adres van je ADSL verbinding combineren met de portnummer (op de computer) van de dienst die je wil gebruiken.

Met de NAT lijst kun je verschillende diensten/port nummers doorgeven aan verschillende computers… dit is mij nog niet gelukt.

Ik heb zelf nog een probleem met deze router, maar daar kom ik een andere keer op terug… misschien kun jij mij helpen!? 8)

Tjah... dat ligt er net aan hoe je je netwerk ingesteld hebt, welke router je gebruikt etc.etc... dat is dus niet zo simpel uit te leggen zodat het voor iedereen geldt....

Dat je niet in submappen kunt komen heeft bijna ZEKER te maken dat PASV ftp niet goed werkt..

heb je je “hoge” poorten open? 10000-20000 bijvoorbeeld en dan ingesteld dat je die gebruikt voor PASV? OF de server OF de client moet een hoge poort beschikbaar hebben voor PASV. De server is een pré natuurlijk…

en zit je misschien achter een router en moet je een PASV_Address instellen?

succes

Ja ik zit achter een ADSL router, en via het 'gewone' configuratiemenu van die router kom ik er niet achter wat en hoe ik dat in moet stellen., Via één van jullie(naam ff kwijt) weet ik dat de router met telnet ingesteld moet worden, maar daar heb ik nog niet de tijd voor gevonden. In iedergeval bedankt voor al tips tot nu toe!

Patrick