Fusion drive of ssd + hdd

Hi,

Wat biedt naar jullie mening de beste prestaties. Een zelf gebouwde fusiondrive met een 256 ssd en 500gb 7200 hdd of beide schijven apart gebruiken met os en apps op de ssd en home folder op de 500gb?
De macbook wordt gebruikt voor FCP X montage. De files blijven er niet op staan.

Ik zou kiezen voor fusion. Dan worden de meest gebruikte bestanden op de SSD gezet, en de rest op de HDD. Dan hoef je dat zelf niet te beheren, zoals bij je andere optie wel zou moeten.

De snelheid van een fusion is wel lager dan dat van een losse SSD, maar aanzienlijk hoger dan dat van een HDD. Dus fusion is een supersnelle HDD, met veel opslagcapaciteit waarbij je zelf niet hoeft te kiezen op welke schijf de bestanden komen te staan.

Als het je niet bevalt kan je altijd terug, al zal dat wel wat moeite kosten.

Fusion ?, http://nl.hardware.info/reviews/3851/3/apple-imac-27-inch-2012-review-met-core-i7-gtx-680mx-en-fusion-drive-fusion-drive

Home folder op de HD, kan dat uberhaupt?
Ik gebruik ongeveer hetzelfde, 256gb Samsung 830 + Caviar Black 750Gb, en ik heb de project files op de Caviar staan, maar ik heb nooit het ID dat de schijven de dingen niet kunnen bijhouden. Enige die op zijn tenen loopt is de processor.

Ik heb geen Fusion, vooral omdat ik zakelijk goede controle over backups wil hebben. Werkfiles worden per project gesynct met de centrale netwerk opslag (met meerdere computers), en de systeeminstallaties worden af en toe met CCC gekloond zodat het OS weer snel draait mocht ene schijf crashen.

ik ben geen computerspecialist, eerder een ervaren gewone gebruiker. Onlangs heb ik een SSD Samsung Pro 840 van 128GB in mijn iMac van 2007 in plaats van de superdrive gestoken, met de bedoeling er een FD van te maken. Doch vooraf een clean install gedaan van ML op de SSD, evenals alle programma’s nieuw geïnstalleerd. Ik had nog plaats om er mijn foto’s en muziek op te plaatsen (iphoto + iTunes). Alleen mijn films in iMovie staan op de oude HDD. Welnu, ik ben dermate tevreden over het resultaat dat ik er (voorlopig??) niet aan denk om over te schakelen naar FD, hoewel ik daar zeer positief nieuws over lees.

Home folder op de hd dat kan Bedankt in ieder geval ga het maar eens met een fd proberen.

ik lees graag later uw ervaringen

Ik heb onlangs een mac mini 2012 aangeschaft. Ik heb een 500 gb harddisk dus minder dan gebruikelijk is bij een fusion. Ik heb besteld een samsung 840 evo 250 gb. Ik heb nu op dit moment iets meer dan 350 gb aan bestanden staan. Van die 300 gb is ongeveer 30 gb downloads en 50 GB aan films staan. Voor deze is heeft de SSD volgens mij geen voordeel, blijft over 300 gb (ik heb ook ca 10 gb in Itunes staan, zou die ook op de hd kunnen?).
Dus mijn vraag is het voor mij beter om voor een aparte SSD en HD te kiezen? of zou hier ook met in dit geval een verhouding van ongeveer 1 op 2 een fusion beter zijn?