FW HD advies?

Nu ik eindelijk m'n vakantiegeld binnen heb :) ben ik van plan een firewire externe harde schijf te kopen. Heeft iemand een suggestie waar en wat ik wil kopen? Ik zat te denken aan 80 tot 120 GB en geen bouwpakket, daar krijg je alleen maar problemen mee. Verder natuurlijk een mooi prijsje en te koop hier in Amsterdam.

Nou komt deel twee van m’n post.
Het is de bedoeling dat ik deze koppel aan m’n iBook (heeft maar 1 FW ingang), maar daar hangt m’n iPod al aan vast. Kan ik een firewire chain maken, zonder dat dit conflicten geeft?
Ik wil graag m’n muziek op m’n iPod houden en films e.d. op een aparte schijf.

Een Raad die ik je zeker kan geven : 7200 rpm La Cie heeft wel leuke en goede modellen

Er zijn FireWire schijven, zoals de LaCie d2, die twee FW poorten hebben. Daarmee kun je dus doorlussen, zodat je de schijf en de iPod aan je iBook kunt hangen. En je kunt net als een USB hub een FireWire hub aanschaffen, zodat je nog meer FireWire apparatuur aan je iBook kunt hangen. Wil je iets bijzonders, ga dan voor de [url=http://www.thinkgeek.com/cubegoodies/toys/5b55/]Hubzilla[/url].

LOL die hubzilla is wel erg gaaf, maar ik denk niet dat ik 4 fw-apparaten tegelijk ga gebruiken (behalve ipod en fw hd). Een vriend van me heeft zo'n geel-rode FWschijf. Is wel wat groter dan die lacie-drives, maar aan de andere kant ook wel wat goedkoper. Ik bedoel, 450 usd dat is me wel een beetje te veel (FYI: ben net uit de rood).

Op de ceintuurbaan zitten wel een aantal pc-zaken waar ik morgen even ga kijken. Weet iemand hoe dat nou zit met de mac-winkel? Is deze nou verhuisd naar de van woustraat (kon ik niet vinden) of zijn ze faliet?
Andere suggesties zijn welkom.

[quote:fb47b2ed6c="boelie"]Weet iemand hoe dat nou zit met de mac-winkel? Is deze nou verhuisd naar de van woustraat (kon ik niet vinden) of zijn ze faliet?[/quote:fb47b2ed6c] [url=http://www.macosx.nl/forum/viewtopic.php?t=4918]Hier lees je alles over de Mac Winkel.[/url]