G4 1,25dp ploft en gaf kortsluiting.

Potverkoffie! Ik let ff niet op, sta in een andere hoek van de kamer en plof! computer ploft en geeft kortsluiting. Hij stond een beetje te screensaven of zoiets.

Ventilator maakt ook overuren met opstarten en is zowiezo luidruchtiger aan 't worden…

Toen ik 'm net opstarte deed ie het wel weer gewoon, maar toch. Alweer problemen met m’n g4?
Ik kan niet zeggen dat ik Apple erg goede produkten vind maken.

Mijn eerste g4 is eens keihard gecrashd. Mijn tweede al na een jaar het hele moederbord doorgeroosterd. En van de ibook van m’n vriendin heeft twee weken geleden ook het moederbord na iets meer dan een jaar zich geautofrituurd.

Van een duur ding als een Apple mag je toch wel een wat langere levensduur verwachten. Zeker gezien de belachelijke garantie van een jaar.

Dit is meer de kwaliteit die ik van een pc van 400 euro verwacht.

bweeeeeeeeeeeeeheeeeeeeeeeeh!

had je hem aan een stekkerdoos hangen? Je kan hem het beste gewoon direct in het stopcontact doen maar dat weet je vast wel! Heb je hem ook eens met een spuitbus lucht schoongemaakt? Helpt dat niet tegen het lawaai? Klinkt klote allemaal, ik hoop dat je meer geluk gaat krijgen!

Dat van die stekkerdoos wist ik niet. Helaas kan ie niet zelf naar het stopcontact. Te ver weg. Maar ik ga eens kijken wat ik allemaal kan doen.

Thnx!

[quote:64a7bed696="mereltje"]had je hem aan een stekkerdoos hangen? Je kan hem het beste gewoon direct in het stopcontact doen maar dat weet je vast wel! Heb je hem ook eens met een spuitbus lucht schoongemaakt? Helpt dat niet tegen het lawaai? Klinkt klote allemaal, ik hoop dat je meer geluk gaat krijgen![/quote:64a7bed696] Wat is hier de reden van? Ik wist dit namelijk ook zo niet.

[quote:5ddce881a7="mereltje"]had je hem aan een stekkerdoos hangen? Je kan hem het beste gewoon direct in het stopcontact doen maar dat weet je vast wel! Heb je hem ook eens met een spuitbus lucht schoongemaakt? Helpt dat niet tegen het lawaai? Klinkt klote allemaal, ik hoop dat je meer geluk gaat krijgen![/quote:5ddce881a7]

Dit is natuurlijk weer klinkklare onzin. Stekkerdozen hebben (o.a.) een KEMA-keur en behoren gewoon te functioneren.
Stopcontacten zijn ook eindeloos doorverbonden over het algemeen, een stekkerdoos die in het stopcontact zit doet niks anders.

Daarnaast is het natuurlijk nooit onverstandig om een tegen overspanning beveiligde stekkerdoos te gebruiken ter bescherming.

Alleen die 1 euro rotzooi moet je laten liggen.

nou wil ik niet lullig klinken.. maar als het al 3 keer gebeurd is zou ik eens kijken naar de oorzaak.. lijkt mij stug dat alle apparaten die je van apple in huis heb slecht zijn.. Zal er dan geen andere oorzaak zijn?

het heeft allemaal met spanning te maken als je zo leest wat voor problemen huh? had dus vandaar het stekkerdoos verhaal. Ja, uiteraard een geaarde en niet teveel shit op aansluiten, maar @Bob Ross, kema keurmerk of niet maakt dan ook niet meer uit he?

Nou. Het is op drie verschillende locaties gebeurd. En met twee verschillende computers. (eigenlijk 3) Daar zit geen verband tussen. Behalve dat 't rotte appels zijn.

Een ibook zit overigens op een batterij, dus het lichtnet heeft daar al helemaal niets mee te maken.
De contactdoos is beveiligd met zo’n rode knop. (die overigens gewoon aan bleef staan)

De stop in de meterkast sloeg gewoon door.

Al goed, al goed. Geen verband maar toevallig drie keer rotte appel? Ik probeer alleen maar te helpen, ik heb dat stekkerdoos verhaal gewoon van mijn apple specialist gehoord maar niet het fijne van gevraagd, zal ik nog doen en erop terugkomen dan. Ik sluit nooit belangrijke apparaten op een stekkerdoos aan met veel andere apparaten, common knowledge dacht ik maar blijkbaar heb ik het fout, excuses. Wel iets anders gevonden over stekkerdozen;

http://216.239.59.104/search?q=cache:lvFv4gXd1-QJ:www.ad.nl/artikelen/ConsumentenGeldMisdaaddossier/1083733209588.html+stekkerdoos&hl=nl&client=safari

maar wat wil je nu? ik kan wel gaan roepen dat ik nog nooit een serieus probleem heb gehad met apple, maar dat helpt jou niet echt. als je slechts komt mopperen op de slechte kwaliteit van apple ben je a) verkeerd, je moet bij apple zijn; en b) dom, want je blijft maar apple kopen na erg veel slechte ervaringen met dit inferieure merk.

@Mendoza: Het heeft weinig zin om te kleineren. Huh? moet even zijn ei kwijt. Je kan toch niet verwachten dat je hem kan helpen ? De conclusies lijken juist. We kennen natuurlijk niet de omstandigheden waarin alles kaduuk is gegaan, maar het is rete vervelend om te zien dat dikke investeringen (x86+Billwar€)*2 toch down the drain gaat. Sneu. Naar Apple gaan is jouw juiste aanwijzing, meer kunnen wij als Happy Apple Users niet voor hem betekenen...

Succes Huh?

@ Mendoza

Fijn voor je dat je mac het zo goed doet. Maar aangezien dit een mac forum is lijkt me dit een prima plek om mijn licht eens op te steken.

Wellicht dat anderen een zelfde ervaring hebben met hun g4. Dat ze kunnen helpen. Zoals de andere gebruikers die gereageerd hebben. (waarvoor dank) Er zijn immers bepaalde series met dezelfde gebreken etc.

Als je niet kan helpen ook goed. Maar dan hoef je ook niet te reageren lijkt me.
Dat lijkt me zonde van je tijd. En de mijne.

Garantie van een jaar of geen garantie, volgens consumentenrecht mag je bepaalde verwachtingen hebben van een product dat je koopt. Als je een Apple computer koopt, mag je ervan verwachten dat het minstens 3 jaar meegaat. Goed, na de garantieperiode kun je niet meer claimen als er een pixel stuk is op een LCD scherm of een harde schijf vastloopt. Maar een moederboard geroosterd, dat kan niet en als ik jou was zou ik van Apple eisen dat dit wordt verholpen, ook al zit je buiten de garantieperiode. Je zult waarschijnlijk wel verzendkosten enzo moeten betalen, maar de Mac vervangen, dat kunnen ze niet van je vragen.

Als je bij de consumentenbond lid bent, of een rechtsbijstandsverzekering hebt, kun je dit gebruiken als je nul op het rekest krijgt van Apple.

Succes!

[quote:efd527350d="Huh?"] Fijn voor je dat je mac het zo goed doet. Maar aangezien dit een mac forum is lijkt me dit een prima plek om mijn licht eens op te steken. [/quote:efd527350d]

ach, wat zal ik zeggen, het is zo’n klaagzang. je vraagt niet echt om een oplossing. je maakt een opsomming van alle ellende die je met apple hebt meegemaakt en stelt dat je van apple meer moet kunnen verwachten. de grap is, dat je waarschijnlijk meer van apple kan verwachten, maar dat heb je als ik het goed begrijp niet eens geprobeerd. je komt hier mekkeren . . . . . .

Dat van die stekkerdoos zou em in het volgende kunnen zitten:

Als ik een stekkerdoos heb, maak ik als het ware van 1 stopcontact, bijvoorbeeld 5 stopcontacten.

Nu hang ik daar een mac aan en een beeldscherm en een printer en nog wat andere dingen, en dan zou het wel eens kunnen zijn, dat er net effe teveel stroom gebruikt wordt, en dan kan die groep het dus niet aan en zegt de zekering “poef”. Dan zou alles wat op die groep staat uit moeten zijn, dus ook andere stopcontacten en lampen…

http://217.18.68.48/folders/consumentenrecht/consumentenkoop.shtml

Voorbeeld: Stel de magnetron gaat na drie jaar kapot. En stel dat een magnetron gemiddeld zo’n zes jaar meegaat. Deze zes jaar is trouwens een uitgangspunt. De verwachte levensduur van een produkt hangt van verschillende dingen af, de prijs is er hier een van. Maar als we uitgaan van de zes jaar, dan is de magnetron voor de helft afgeschreven (zes jaar gedeeld door drie jaar). Het is dan ook redelijk dat je de helft van de reparatiekosten betaalt. Of als er niet meer gerepareerd kan worden, dan is het redelijk dat je de helft van de aankoopprijs vergoed krijgt.

Met Applecare koop je dus iets wat je al hebt. Zie ook http://www.chipmunk.nl/wet.html
Boek 7, Artikel 17 Burgerlijk Wetboek

Stroomnet in huis doorgemeten op overspanning en vuile stroom ?

Nu moeten we ook weer niet gaan overdrijven. Een Mac + een beeldscherm + een lamp + (ik noem even wat (watt :mrgreen: ) een scanner + een externe HD+ een printer: alles bij elkaar zo'n 450 Watt. Erg ruim gerekend. Daar mag een contactdoos niet moeilijk van gaan doen. Iets anders is als je op die contactdoos maar door blijft knopen. Dan kan het te veel worden. Maar dan gaat de Mac nog niet stuk. In het ergste geval de zekering. (of de laatste contactdoos dus). Ik weet niet waar Huh? woont, maar soms kan het elekticiteitsnet wat raar gaan doen. Piekspanningen door motoren van zware machines of soms een verre onweersbui. Dat soort dingen. Dan is een overbelastingsdoos een goede investering. Maar aan de andere kant: de problemen met/van Huh? deden zich ook elders voor. Dan houdt mijn advies ook op.

Aardstralenkastje plaatsen? :mrgreen:

[quote:5b5c9bdaf5="Zora la rousse"]Stroomnet in huis doorgemeten op overspanning en vuile stroom ?[/quote:5b5c9bdaf5] Het kan idd aan het Stroomnet liggen. Ik ken iemand waardat alles thuis bij kapot gaat zelfs spaarlampen al na enkele weken. Lijkt me ook raar dat een computer plots een kortsluiting geeft en dat die daarna weer terug draait zonder kortsluiting te geven. Kan gewoon een spanningspiek zijn geweest in het net.

[quote:810763dd8e="Huh?"]Nou. Het is op drie verschillende locaties gebeurd. En met twee verschillende computers. (eigenlijk 3) Daar zit geen verband tussen. Behalve dat 't rotte appels zijn.

Een ibook zit overigens op een batterij, dus het lichtnet heeft daar al helemaal niets mee te maken.
De contactdoos is beveiligd met zo’n rode knop. (die overigens gewoon aan bleef staan)

De stop in de meterkast sloeg gewoon door.[/quote:810763dd8e]

Bovenstaande geeft al aan dat het niet direct te relateren is aan de lokatie (dus stroomnet), tenzij het dezelfde omstandigheden zijn. Heb je altijd hetzelfde stekkerblok bij je ? Zet je je Mac in de sauna ? Maak je de ruimte wel eens schoon ? Er zijn voldoende factoren die mee kunnen spelen.
Apple is de enige die vast kan stellen waar de oorzaak van de problemen liggen lijkt me.
Het is wel heel vervelend voor Huh? op deze manier. Het is heel goed mogelijk dat hij net een paar rotte appels in de mand heeft gehad.

Een suggestie zou wel zijn om een piekspanningsregelaar (suggestie van Dick de Roos) er tussen te zetten, die zorgt er voor dat piekspanningen worden afgevlakt, zodra deze optreden. Dan is je apparatuur in theorie zelfs beschermd tegen blikseminslag.