games m.b.t. windows xp op intel mac

Ik vroeg me af he, nu je windows xp helemaal kunt draaien op de nieuwste intel macs, kan je dan ook gewoon de games voor een pc gebruiken? Is dit te simpel nagedacht of heb ik met iets belangrijks geen rekening gehouden? Ik neem toch aan dat je tijdens het opstarten van je mac een venster krijgt met 2 keuzes, mac osx of win xp, dus dan kiezen voor xp en dan pc games laten draaien...

ja je kan gewoon simpelweg alle windows-apps draaien als je in XP geboot hebt, dus ook alle games op 100% snelheid

[quote:d7badcdf7d="Erwinios"]Ik vroeg me af he, nu je windows xp helemaal kunt draaien op de nieuwste intel macs, kan je dan ook gewoon de games voor een pc gebruiken? Is dit te simpel nagedacht of heb ik met iets belangrijks geen rekening gehouden? Ik neem toch aan dat je tijdens het opstarten van je mac een venster krijgt met 2 keuzes, mac osx of win xp, dus dan kiezen voor xp en dan pc games laten draaien...[/quote:d7badcdf7d] Ja dat kan danzij Boot Camp. Voordien kon men wel al Windows installeren maar had men geen drivers voor de videokaart onder Windows. Nu Apple deze drivers wel beschikbaar gesteld heeft is dit uiteraard mogelijk. Men kan dus, zoals Thijsbrg zegt, alles draaien wat je ook zou doen op een gewone PC.

Iemand bij mij op school heeft een MacBook Pro, en hij zegt dat Quake 4 erg soepel draait onder XP.

heb nog niet zo lang een iMac (voor die met iSight). Wil nu toch wel graag een intel :)

Ok bedankt voor de reacties, dus met bootcamp, hoef je geen spellen te kopen voor mac, maar kan je gewoon al je spellen die je nu al hebt voor de pc blijven draaien, ideaal dus. Nooit meer langer wachten op releasedatums etc.

Idd :D

Dan rest mij de vraag, hoe duur is Bootcamp? Niet dat het daluk een amper te betalen 'investering' is want dan blijf ik liever weer wachten op releasedatums...

[quote:4aee4695cb="Erwinios"]Dan rest mij de vraag, hoe duur is Bootcamp? Niet dat het daluk een amper te betalen 'investering' is want dan blijf ik liever weer wachten op releasedatums...[/quote:4aee4695cb]

De beta is gratis :wink: is nu uit.

[quote:67ea36985a]De beta is gratis is nu uit.[/quote:67ea36985a]

Haha ok bedankt, dan had ik niet goed opgelet toen ik meer las over bootcamp, schaam schaam :wink:

Bootcamp is dan wel gratis he, maar je zult nog wel Windows XP moeten aanschaffen...

[quote:36026ba22a]Bootcamp is dan wel gratis he, maar je zult nog wel Windows XP moeten aanschaffen...[/quote:36026ba22a] Ik heb nog geen mac, dus ik heb nog een pc, dus ik heb een legale versie van xp.

Maar goed nu had ik er net over met een vriend van me, en die zei me dat hij dat al heeft gedaan op z’n mac, maar als je bootcamp en windows xp installeert, dat moet veel werkgeheugen in beslag nemen en dan ook nog een spel…
Zou dit dan wel te doen zijn ?

[quote:50f51b49bc="Erwinios"][quote:50f51b49bc]Bootcamp is dan wel gratis he, maar je zult nog wel Windows XP moeten aanschaffen...[/quote:50f51b49bc] Ik heb nog geen mac, dus ik heb nog een pc, dus ik heb een legale versie van xp.

Maar goed nu had ik er net over met een vriend van me, en die zei me dat hij dat al heeft gedaan op z’n mac, maar als je bootcamp en windows xp installeert, dat moet veel werkgeheugen in beslag nemen en dan ook nog een spel…
Zou dit dan wel te doen zijn ?[/quote:50f51b49bc]

Het is geen werkgeheugen, maar harde schijf ruimte die Windows en Boot Camp vragen.
Boot Camp is maar 83 MB, XP eet wel een paar GB weg… ga er maar vanuit dat je minimaal 10 GB kwijt bent aan harde schijf ruimte als je alles goed wilt hebben draaien, zelf had ik iets van 100 GB vrijgemaakt, heb een HD van 250 GB… (maar geen Intel :cry: )

Greets Dennis

P.S. de schijf ruimte ben je dan eigenlijk niet kwijt, maar kan je via XP benaderen…
Kan je de XP partitie inkomen als je via OSX boot?

[quote:d617755e9b="dennis"]Kan je de XP partitie inkomen als je via OSX boot?[/quote:d617755e9b] Vanuit Mac OS X zou je normaal de partitie moeten kunnen zien, tenzij Boot Camp dit niet mogelijk maakt. Omgekeerd kan Windows normaal ook de Mac OS X partitie tonen en ernaar lezen en schrijven als je extra software installeert, welke juist weet ik niet en het kan best gevaarlijk zijn! 'k Zou Windows niet graag aan m'n Mac OS X partitie laten knoeien!

Lees ook maar dit bericht: "[url=http://macwereld.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1267&Itemid=166]Boot Camp (of Windows) beschadigt mogelijk Mac OS X partities[/url]"

Vergeet niet dat Boot Camp BETA software is. Dus er kunnen nog fouten inzitten en je kan Apple daar natuurlijk niet voor aansprakelijk stellen …

Heeft iemand al Flightsimulator draaien op zijn Mac?

(Ik ren met mijn vakantiegeld naar de Apple dealer voor een Power Mac (met 2 grafische kaarten) en een 30" Cinema scherm of Flight Simulator X in High Res te spelen… :evil:)

Heb net een leuk setje samengesteld. Was maar 11.970,- euro.

Bestond uit de snelste Power Mac
Quadra nog wat video kaart
2 30" Displays
Zooi schijfruimte
Zooi Ram

En o ja, moest nog wel 100,- betalen voor Airport kaartje…

Wel leuk om op te gamen.

STOP MET RENNEN!!!!!!

Bootcamp werkt alleen op intel macs dus opde nieuwe iMac, mac mini en MacBookPro geval (wat een naam). Dus al koop je de quad powermac met 8gb geheugen en 23 prototype-nasa-hightech grafische kaarten met samen 45TB aan videogeheugen, dan nog doet flightsimulator het niet.

Nou ja, is ook nog geen vakantie toch? :lol: