Garageband exporteert lo-fi aac??

Over de optie "stuur nummer naar iTunes" zegt de handleiding: Bestanden worden in de AIFF-structuur naar iTunes geëxporteerd. Maar als ik dat doe krijg ik een 64kbps AAC file?! :x

Kijk ff wat voor instellingen in itunes er staan onder voorkeuren/geavanceerd/importeren. waarschijnlijk neemt hij die instellingen om nieuwe muziek te importeren.

Beetje duf, maar de standaard instellingen staan op Podcast (spraak).

Voorkeuren
Exporteren
Podcastaudio-instellingen: Hogere kwaliteit

Gaat Apple er nu vanuit dat we alleen nog Podcasts maken met Garageband of hoe zit dat?

[quote:7dd2c1d9e5="drtalos"]Kijk ff wat voor instellingen in itunes er staan onder voorkeuren/geavanceerd/importeren. waarschijnlijk neemt hij die instellingen om nieuwe muziek te importeren.[/quote:7dd2c1d9e5] Dat is idd de instelling die het em doet 8)

Dus de 'Exporteren' voorkeuren in Garageband is alleen maaar voor Podcasts?

Mogen ze wel wat duidelijker maken dan.

Als ik vanuit Garageband exporteer naar iTunes toe krijg ik daar een AIFF file en dat converteer ik dan terug naar het gewenste formaat via de rechtermuis. De instelling van het resultaat hangt af van de instelling waarmee je cd's ript. Ik denk dat dit niet veranderd is bij de 06 versie.

[quote:55c7b6eafc="drtalos"]Kijk ff wat voor instellingen in itunes er staan onder voorkeuren/geavanceerd/importeren. waarschijnlijk neemt hij die instellingen om nieuwe muziek te importeren.[/quote:55c7b6eafc] Wel, dat had ik wel gechecked, en daar staat hij op AIFF. Via de podcast-voorkeur (!) heb nu wel al een 192kbps AAC file, maar nog geen AIFF ...

Oké. Ik heb ook even mijn eerste muziek-baby geëxporteerd naar iTunes. En dat is wel degelijk een AIFF bestand.

Dit is met Garageband 3 op een iMac G5.

Ter informatie, ik zit me GB3 op Intel iMac OS X 10.4.6 ...