Garantie bij Apple Resellers in de Randstad

Omdat ik door de bomen het bos niet meer zag, heb ik maar eens een mailtje rondgestuurd met de volgende vraag:

[i]Ik wil deze maand een MacBook Air aanschaffen, maar het is me niet helemaal duidelijk hoe het met de garantie zit.
Bij de Mediamarkt wordt 2 jaar garantie verleend, maar het is me nu niet duidelijk hoe het bij uw bedrijf is.
Kunt u me zeggen hoe lang er garantie zit op de laptop, als ik die bij U aanschaf?[/i]

Hieronder de (snelle) antwoorden van de verschillende resellers (en trek zelf je conclusies...):

[b]iAm Store:[/b]
Als u een product aanschaft bij ons dan heeft u 1 jaar fabrieksgarantie, dit kunt u verlengen met 2 jaar door er applecare bij te kopen.
De prijs van applecare verschilt per mac. In uw geval zou dat €249,- zijn.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groeten,
iAm Store Amsterdam

[b]iFactors:[/b]
Voor consumenten geldt een garantie van 2 jaar, voor bedrijven slechts 1 jaar.
Met vriendelijke groet,
Joey van der Kooij
iFactors Pro

[b]iCentre:[/b]
Wij hanteren standaard de Apple garantie van 1 jaar. Maar mocht er na dat jaar wat mis zijn met de MacBook zullen wij altijd binnen de lijnen van de consumentenwet handelen.
Dat houdt dus is dat we ook dat jaar (mits aangeschaft als consument) de reparatie innemen en dezelfde regels hanteren als binnen de standaard garantie.
Met vriendelijke groet,
Het iCentre Online Team

[b]Amac:[/b]
Wanneer u bij Amac een computer aanschaft is daar de standaardgarantie van Apple van 1 jaar op van toepassing. Aan te raden is hierbij een AppleCare pakket aan te schaffen. AppleCare biedt niet alleen diepgaande technische ondersteuning voor uw hard- en software maar ook het recht op drie jaar garantie. Tijdens deze drie jaar bent u ervan verzekerd zo snel mogelijk te worden geholpen in het geval van een defect en dat eventuele reparaties worden uitgevoerd door Apple gecertificeerd personeel en met originele Apple onderdelen.
Wilt u meer informatie over garantiebepalingen raad ik u aan om eens binnen te lopen in onze winkel.
Met vriendelijke groet,
<naam verwijderd>

[b]LJS:[/b]
Apple biedt standaard 1 jaar fabrieksgarantie. Wij als reseller zijn verplicht om ons daar aan te houden, maar als service naar de klant toe, voeren wij de onderhandelingen met Apple, mocht er een probleem zijn in het tweede jaar.
Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij dit graag.
Met vriendelijke groet,
LJS

[b]Samenvattend:[/b]
iAm Store, Amac en LJS geven 1 jaar garantie. iFactors geeft 2 jaar garantie en bij iCentre komt het daar waarschijnlijk ook wel op neer (hoewel ze dat niet letterlijk willen zeggen).
Daarnaast geeft de Mediamarkt (Apple Shop) 2 jaar garantie en geeft MyCom zelfs 3 jaar garantie op laptops.

Dan is Prowarehouse wat voor jouw koop ik alles zelfs 2 jaar garantie en daarna ook nog leveren en herstellen ze alles

topic kan dicht :) Problem solved

Welk probleem?:slant:

Hmm, ik zou maar snel terug gaan met je Mac naar je vrienden van Pro Warehouse; je < . > -knop doet het niet meer. ;-) Overigens kan ik je nog wel verhalen vertellen over die toko die je de lust ontnemen om er nog wat te kopen, maar da's wat anders.

Maar om terug te komen op het onderwerp: interessant overzicht. Ik heb 't wel te doen met de APR's: Apple geeft ze maar 1 jaar garantie terwijl de consument (met recht) 2 jaar eist.

Dus geen 2 jaar garantie ,zo als het hoort !!!
@Amac ...mij zien ze er nooit meer. :sealed:

En de groeten aan de "Manager" proest :sick:
Wat een #@%$!

Alle resellers moeten aan die 2 jaar voldoen, ookal zegt Apple 1 jaar garantie. Daar komen ze met geen mogelijkheid onderuit. Dreigen met een rechtsbijstandverzekering wil in dit soort gevallen best helpen.
Overigens ben ik een "tevreden" A-mac klant. Heb er tot nu toe bijna alles gekocht en met problemen met mijn Iphone 3gs werd ik prima geholpen.

Ik ben er nu in aan het duiken. Interessanten materie en niet zo klip en klaar als het lijkt merk ik al. Binnenkort maar eens een artikel aan wijden.

[quote=MacKnarf url=http://www.onemorething.nl/community/topic/garantie-bij-apple-resellers-in-de-randstad#post-2321217 time=1320756255]Daarnaast geeft de Mediamarkt (Apple Shop) 2 jaar garantie en geeft MyCom zelfs 3 jaar garantie op laptops.[/quote]
Bronnen? Want MediaMarkt zelf denkt daar heel anders over:
https://service.mediamarkt.nl/?a=product_warranty&brandname=APPLE

Ook in de [url=http://www.ifactorspro.nl/ifactors-pro-nederland-algemene-voorwaarden]algemene voorwaarden[/url] van iFactors wordt nergens over 2 jaar gerept.

De consumentenwetgeving is wat genuanceerder dan vaak wordt voorgesteld. Je hebt niet zo maar recht op 2 jaar garantie. 1 jaar garantie is sowieso standaard binnen de EU. In dit jaar moet de verkoper problemen onder garantie herstellen, behalve als hij kan aantonen dat de eigenaar iets verkeerds heeft gedaan. In het tweede jaar dient de eigenaar aan te tonen dat het probleem niet door hem veroorzaakt is. Aangezien dit voor consumenten vaak lastig is, is er daar weer veel regelgeving en jurisprudentie over.

In de praktijk betekent dit vaak dat als je in het tweede jaar een probleem meldt, de verkoper vervolgens zegt dat je de oplossing zelf mag betalen. Jij tekent vervolgens bezwaar aan met verwijzing naar de consumentenwetgeving, waarna de verkoper meestal met een schikking komt. Aangezien er legio mensen zijn die geen bezwaar aantekenen, "bespaart" deze handelswijze de verkoper geld.

De grotere ketens, zoals Media Markt, bieden standaard 2 jaar garantie omdat dat enerzijds goede reclame is, en anderzijds vaak weer verzekerd (of ingecalculeerd in de marge die ze willen draaien). Voor kleinere ondernemers is dit gewoon lastiger te doen.

[quote]
Bronnen? Want MediaMarkt zelf denkt daar heel anders over:
https://service.mediamarkt.nl/?a=product_warranty&brandname=APPLE
[/quote]

Ik heb ze vanmorgen aan de telefoon gehad (Amsterdam Arena) en ze waren daar heel duidelijk over: 2 jaar garantie, eventueel expliciet te vermelden op de aankoopbon.

Bij MyCom staat het allemaal (3 jaar garantie op laptops) heel duidelijk op de website (onder tabje Garantie):
http://www.mycom.nl/Product/MacBooks-MacBook-Air/Apple-13-DualCore2nd-i718GHz/1198995

[quote=RMKraak url=http://www.onemorething.nl/community/topic/garantie-bij-apple-resellers-in-de-randstad#post-2321269 time=1320760138]Alle resellers moeten aan die 2 jaar voldoen, ookal zegt Apple 1 jaar garantie. Daar komen ze met geen mogelijkheid onderuit. Dreigen met een rechtsbijstandverzekering wil in dit soort gevallen best helpen.

Overigens ben ik een "tevreden" A-mac klant. Heb er tot nu toe bijna alles gekocht en met problemen met mijn Iphone 3gs werd ik prima geholpen.[/quote]

dan heb je meer geluk gehad dan ik...maar bij mij liep het heel anders.
De "Manager" A Amac bleef maar miepen over Apple jaar garantie,de rest had i geen oren naar.

Terwijl mijn iMac 27inch al 2 x gemaakt is [wat overigens ook niet van een lijden dakje ging] vanwege gele/grijze vlekken in het scherm en dus [b]NU[/b] weer deze vlekken vertoond.

Onder de garantie ....maar nee hoor want dat kost de heren hun eigen geld..ja want Apple vergoed de kosten niet meer voor Amac.. :angry:

De stelling dat Amac 1 jaar garantie geeft is onjuist; Amac respecteert wel degelijk de Nederlandse en Europese garantiewetgeving voor consumenten.

Over iFactors, die geven [b]GEEN[/b] 2 jaar garantie.

Heb mijn iMac daar gekocht omdat bij aankoop werd gezegd dat er 2 jaar garantie op zat.
Mijn iMac na de 1 jaar fabrieksgarantie daar gebracht en nu gaan ze moeilijk doen.
(probleem, bekende vlekken in het scherm)

Heb er toen helaas niet op gelet om die garantie op de bon te laten vermelden, staat momenteel nog bij iFactors. Sturen ze zo'n formulier op met iets van een 'consumer law' die ze dan weer naar Apple sturen.

Dixons geeft trouwens ook gewoon 2 jaar, 3e jaar nog met korting.
Saturn ook 2 jaar.

[quote=eDDD url=http://www.onemorething.nl/community/topic/garantie-bij-apple-resellers-in-de-randstad#post-2321312 time=1320761372]De stelling dat Amac 1 jaar garantie geeft is onjuist; Amac respecteert wel degelijk de Nederlandse en Europese garantiewetgeving voor consumenten.[/quote]

zo leuk dat je dat weet ; maar de praktijk wijst dat heel anders uit !
Aandelen bij de Amac :grin:

[quote=MacKnarf url=http://www.onemorething.nl/community/topic/garantie-bij-apple-resellers-in-de-randstad#post-2321305 time=1320761154]Bij MyCom staat het allemaal (3 jaar garantie op laptops) heel duidelijk op de website (onder tabje Garantie)[/quote]
Kijk dan ook maar eens onder de beperkende voorwaarden die MyCom hanteert: http://www.mycom.nl/Garantie.aspx

In het derde jaar draai je gewoon voor 67% van de reparatiekosten op, en dan moet je ook nog kunnen aantonen dat het product [i]bij de aankoop[/i] niet voldeed aan wat je ervan mocht verwachten. :)

[quote]
De stelling dat Amac 1 jaar garantie geeft is onjuist; Amac respecteert wel degelijk de Nederlandse en Europese garantiewetgeving voor consumenten.
[/quote]

In de email die ik van hen ontving hebben ze het zelf toch duidelijk over 1 jaar garantie. Daarnaast adviseren ze me om voor 249 euro applecare aan te schaffen.

[quote=BenDover url=http://www.onemorething.nl/community/topic/garantie-bij-apple-resellers-in-de-randstad#post-2321355 time=1320762902]Saturn ook 2 jaar.[/quote]
Nope: https://service.saturn.nl/?a=product_warranty&brandname=APPLE

Van wat ik tot dusverre voorbij heb zien komen, zijn alleen de twee jaar van Dixons en MyCom duidelijk op hun sites aangegeven. Hoe dan ook: altijd duidelijk op de bon laten zetten.

[quote]
Ik ben er nu in aan het duiken. Interessanten materie en niet zo klip en klaar als het lijkt merk ik al. Binnenkort maar eens een artikel aan wijden.
[/quote]

Koen, als je er toch induikt neem dan ook het volgende mee.

De Apple-medewerkers in de Mediamarkt zijn in dienst van Apple Nederland.
Via hun eigen medewerkers (in de Mediamarkt) geeft Apple dus 2 jaar garantie.
Aan de andere kant 'knijpen' ze de APR's met slechts 1 jaar garantie.
Vreemde handelswijze van Apple lijkt me?

Ik vind het een erg dubieuze houding van Apple om maar een jaar garantie te geven. Het past helemaal niet in hun plaatje.

Op mijn bon van de Saturn staat toch keihard 2 jaar garantie op mijn iMac.

[quote=Macosxachist url=http://www.onemorething.nl/community/topic/garantie-bij-apple-resellers-in-de-randstad#post-2321412 time=1320765014][quote=BenDover url=http://www.onemorething.nl/community/topic/garantie-bij-apple-resellers-in-de-randstad#post-2321355 time=1320762902]Saturn ook 2 jaar.[/quote]

Nope: https://service.saturn.nl/?a=product_warranty&brandname=APPLE

Van wat ik tot dusverre voorbij heb zien komen, zijn alleen de twee jaar van Dixons en MyCom duidelijk op hun sites aangegeven. Hoe dan ook: altijd duidelijk op de bon laten zetten.[/quote]