gebruik infraroodpoort MacBook

Weet iemand of het mogelijk is om de infraroodpoort van een MacBook die je gebruikt met de afstandsbediening, ook te gebruiken om bijv. foto's van een mobiele telefoon te ontvangen en hoe dat dan moet?

Met vriendelijke groet,

MacBaauw

Daar hebben we Bluetooth 2.0 voor, dat zit ook op je MacBook namelijk en waarschijnlijk ook wel op je mobiele telefoon als je een beetje een moderne telefoon hebt.

Volgens mij staat Bluetooth standaard aan en zou je dus moeten kunnen communiceren met je mobiele telefoon.

Nee, het is niet mogelijk met je Mac te communiceren met infrarood.

is wel mogelijk, moet je een externe infraroodadapter aanschaffen. Maja, is inderdaad maar waar je zin in hebt....

[quote:c589f14978="Cloudsurfer"]Nee, het is niet mogelijk met je Mac te communiceren met infrarood.[/quote:c589f14978] wordt dan: [quote:c589f14978="Cloudsurfer"]Nee, het is niet mogelijk met je Mac te communiceren met infrarood [b:c589f14978]op de manier die jij vraagt[/b:c589f14978].[/quote:c589f14978]

de vraag is toch duidelijk gesteld? cloudsurfer antwoorde dan ook op de vraag die gesteld was,en niet op de vraag of het in het geheel ging om met de macbook via infrarood te versturen en ontvangen.

Het punt is dat de infraroodsensor alleen kan ontvangen, niet verzenden.

inderdaad,je kunt de infraroodsensor op de macbook enigzins vergelijken met die op een tv,die stuurt ook geen signalen uit.

je kan dan toch foto's van je gsm naar je macbook sturen?

Of niet?

Nee, de poort is niet "alleen ontvangen" maar ook nog eens "alleen ontvangen van de Apple Remote". Die IR poort zit er alleen maar op voor je Apple Remote, iets anders kun je er dan ook niet mee.

Sinds de Apple remite zijn er wel allerlei Third party IR-apparaten op de markt gebracht.