Geen 'Diagnostische netwerkinfo' meer in High Sierra?

Ik gebruik al lang, héél lang, het hulpprogramma ‘Diagnostische netwerkinfo’ om problemen met netwerken te diagnostiseren.
Het was o.a. op te roepen in Systeemvoorkeuren>Netwerk onder de knop ‘Assistentie…’ en bevond zich in System/Library/CoreServices/ onder de naam Network Diagnostics.app.
Wie weet meer over het verdwijnen van deze mooie app, en of Apple een alternatief heeft ontwikkeld?

Het gaat dus om de app met dit icoon:

Optie-klik op het WiFisysmbool:

Ik wilde het er al bij zetten: het gaat dus niet om 'Wifiprobleemoplossing, die voorheen ook via de knop Assistentie op te roepen was. Deze bevind zich idd nog op het systeem in /System/Library/CoreServices/Applications.
Maar die bedoel ik dus niet.

Ah, OK. Je bedoelt dus ook niet Netwerkhulpprogramma?

Ja helaas pindakaas.
https://www.reddit.com/r/apple/comments/6jshmi/high_sierra_beta_is_missing_the_network/

Is dat niet al een tijd zo? Ik zie hier bij mijn iMac met El Capitan ook alleen maar dat Netwerkhulpprogramma en Wi-Fi-probleemoplossing in /System/Library/CoreServices/Applications/

Heb je hem nog in je Time Machine backup?

De naam zal een keer (of wat) veranderd zijn in de loop der tijd; in Sierra heet dezelfde app ‘Netwerkprobleemoplossing’, ook in de CoreServices.

Even van een Sierra Mac naar mijn High Sierra Mac gehaald; het appje werkt iig niet meer in HS. Dus ook aan een TM backup bestand heb ik dan niks.

Missen jullie dat appje dan niet?

Ik kan me niet herinneren dat ik het ooit nodig gehad heb, moet ik zeggen. Maar ja, dat geldt ook voor allerlei andere programma’s die andere mensen misschien de hele tijd gebruiken, zoals Audio/Midi-configuratie, het VoiceOver-programma, of Garage Band, en andersom vermoed ik dat de meeste Macgebruikers niet permanent een terminalvenster open hebben staan (dat ik niet elke dag gebruik, maar vaak genoeg dat ik geen zin heb om het dicht te doen :slight_smile: ).

Bij problemen met WiFi ga ik naar de interface van mijn router. Dat heeft tot nu toe voldoende hulp geboden.

Ik zit veel op andere plekken met mijn MB, en als de internetverbinding dan slecht is (langzaam en wegvallend), kun je snel zien waar in de keten het fout gaat, en daarmee gelijk gericht actie ondernemen.

Dan zie je bv zoiets, en dan weet je waar de kink in de kabel zit: