Geen Internet - Speedtouch Home met Airport Extreme

Ik gebruik jaar en dag een getweakte Speedtouch Home ADSL modem/router in combinatie met een Airport Extreme. De Speedtouch maakt verbinding met het internet en verdeelt voor zover ik het begrijp ip adressen via DHCP. Onlangs heb ik m'n Airport Extreme moeten resetten omdat de externe USB disk die verbonden is met de AE zich niet meer toonde in het netwerk.

Momenteel loopt alles weer als vanouds alleen krijg ik het internet op m’n macbook niet meer werkende. Wat ik ook probeer. Ik dacht dat ik vroeger onder de internet tab volgende settings had:
Connect using: Ethernet
Configure IPv4: Manually
IP Address: 10.0.0.x
Subnet Mask: 255.0.0.x
Router Address: 10.0.0.138
DNS Server(s): van ISP
Ethernet Wan Port: Automatic
Connection Sharing: Off (Bridge Mode)

Heb ondertussen modem en AE gereset, ook zonder resultaat.

Heeft iemand ervaring met volgende netwerk/internet sharing opzet of ideetjes die me op de goede weg zouden kunnen zetten?

Alvast bedankt voor de hulp.

Heb je al de Setup assistant al geprobeerd?

Zelf heb ik de volgende (vrij probleemloze) opstelling: Vanaf mijn Speedtouch gaan er twee kabels naar mijn compu's (één gaat er direct naar een PC en één naar een switch die weer verbonden is met een G4, een printer en een andere PC), één (korte) kabel gaat vanaf de Speedtouch direct naar de Airport Extreme. Zo heb ik overal een stabiel netwerk + het gemak van wireless bereik (overal) in huis voor een PC laptop en Macbook. Ik gebruik de Speedtouch dus NIET als wireless station. Wireless mode heb ik in de Speedtouch daarom gewoon uitgezet.

Loro,

Ben geen expert hier in. Maar kijkende op je lijstje valt mij een ding op. De setting dat het IP address manual is. Normaal bij kabel and DSL, is dit altijd dynamic. Ze delen de IP addresses uit dynamicly, dat houdt in dat het kan veranderen.

Misschien kan je daar een keer naar kijken. En zorgen dat je DCHP aan hebt staan.

Ik heb het probleem eindelijk kunnen oplossen. Blijkbaar was er niets mis met de settings van m'n Airport Extreme. Nadat ik de Network settings voor alle macs in m'n netwerk op DHCP had gezet en de juiste DNS servers had toegevoegd werkt alles weer zoals het moet.

Bedankt voor de reacties.