Geheugen voor PowerMac G4 400 MHz

Zoals de titel al zegt, wat voor geheugen kun je in een PowerMac G4 400 MHz zetten? Het gaat om de computer van mijn oom. Hij is van plan om naar OSX over te stappen. Er zit momenteel 192 MB RAM geheugen in, voldoende voor het huidige OS, namelijk Mac OS 9. Ik heb geadviseerd om er 512 bij te doen.

Nu heb ik hier even gekeken wat voor RAM geheugen ik nodig heb, maar er schijnen drie versies te zijn van de PowerMac G4 400 MHz, namelijk: PCI graphics, AGP graphics en Gigabit. Ik weet niet hoe ik het onderscheid moet maken. Bovendien is 512 MB niet eens beschikbaar voor de PCI graphics versie.

Daarnaast vind ik het geheugen nogal duur (135 euro). Heeft er iemand ervaring met andere soorten geheugen die ik er in zou kunnen zetten?

Alvast bedankt.

Gewoon PC133 SDRam, wordt tegenwoordig minder verkocht, dus is het wat duurder geworden. Effe goed zoeken, ander effe bij de [url=http://www.macfreak.nl]buren[/url] vragen of iemand het nog tweedehands heeft.

[url=http://www.mactracker.ca/] mactracker[/url] kun je hier downloaden, dan kun je altijd zien welke specificaties een mac heeft.

Zou een gewone pc zaak van die dingen hebben liggen?

[quote:184cf2b522="Kyokushinkai"]Zou een gewone pc zaak van die dingen hebben liggen?[/quote:184cf2b522]

Ja hoor, maar echt goedkoop is het niet. Misschien kan je nog ergens een oude PC vinden waar je het uit kan halen. Zoek naar een oude Pentium3 daar zit bijna altijd SD-RAM in.

Als het maar onder de 100 euro blijft, dan is het wel goed.