Gejailbraikte 3GS 5.1.1 naar IOS6

Hallo allemaal,

na lang twijfelen toch maar geregistreerd hier, aangezien dit toch een van de betere fora en informatiebronnen is wat betreft Apple in Nederland..... :)

Ik heb een probleem, en volgens mij een best lastige....

Een tijd geleden een Iphone 3GS voor mijn vriendin gekocht, want d'r huidige HTC was kapot. Deze iphone was voorzien van IOS 5.1.1 en al gejailbraikt. Nu ios6 uit is heb ik zonder na te denken IOS6 geinstalleerd op deze iphone 3gs.

Nu is het probleem ontstaan dat de telefoon helemaal leeg (herstelt is) en ios6 is geinstalleerd. De telefoon kan ik niet meer activeren en downgraden naar IOS5.1.1 lukt ook niet in Itunes.......

Ik heb een Jailbraik van ios6 toegepast die inmiddels al beschikbaar is, maar het grootste probleem is dat de Iphone gelockt blijft en ik er uberhaupt niet eens in kom........

Wat is de beste manier om dit aan te pakken?

de 3gs is al behoorlijk lang uit, dus bij de meeste providers kan je hem dan gratis laten inlokken. Het is gewoon een nederlands toestel? dan is hij van tmobile, en moet je even met de servicebali bellen hoe je hem moet inlokken.

unlocken zou automatisch moeten lukken zodra er een 'vreemde' simkaart in gaat.
Dat werkte bij mijn oude 3GS ook.

Er zit inderdaad ook geen lock op maar ik kan hem simpelweg niet activeren........:S

Heb ook al geprobeert om IOS 6 unthethered jailbraik erop te zetten maar dat maakt ook allemaal niks uit.... weet het nu dus even niet meer... kom uberhaupt niet in de telefoon.

[quote=Penskuhh url=http://www.onemorething.nl/community/topic/gejailbraikte-3gs-511-naar-ios6#post-2468804 time=1348831342]Heb ook al geprobeert om IOS 6 unthethered jailbraik erop te zetten...[/quote]Die is er toch nog helemaal niet?

Ik bedoel deze: [url=http://absinthejailbreak.org/jailbreak-ios-6-iphone-4-3gs-redsnow/]LINKJE[/url]

Is er een manier hoe ik kan restoren naar 5.1.1?

Ik ben vandaag in de winkel geweest (GSM eindhoven) waar ze specialist zijn als het gaat om unlocken etc, en ze konden mij niet helpen. Als de 3GS eenmaal op IOS6 draait kan je hem niet meer downgraden, dus als er een lock op zit heb je gewoonweg niks meer aan je telefoon....althans dat vertelde hun mij....

Anyway. Dat unlocken heeft eigenlijk helemaal niets met wel of geen jailbreak te maken.

Ook op iOS 6 zou je telefoon gewoon simlockvrij te maken moeten zijn.

[quote=Penskuhh url=http://www.onemorething.nl/community/topic/gejailbraikte-3gs-511-naar-ios6#post-2469083 time=1348860863]Ik bedoel deze: [url=http://absinthejailbreak.org/jailbreak-ios-6-iphone-4-3gs-redsnow/]LINKJE[/url][/quote]Dat zeg ik. Die is thethered.
En helemaal niet bedoeld voor 'ons' gebruikers.