Gekke tekens in website

Hoe moet ik omgaan met gekke tekens in een website? Ik heb teksten uit Word geplakt in een teksteditor en die heeft er het volgende van gemaakt:

[img:4c61ac636c]http://forum.macosx.nl/album_pic.php?pic_id=11851[/img:4c61ac636c]

Dat zouden dus quotes moeten zijn. Moet ik nou die gekke karakters gewoon vervangen door quotes (gewoon typen), of moet ik daar & # 3 4 ; voor gebruiken? En waarom?

Word maakt altijd een zootje van tekst met eender welke opmaak. Je kan scripts schrijven die dat aanpakken en strippen, maar dan ben je nog altijd niet zeker van de opmaak.

Mijn advies is dan ook meestal (als opmaak weinig rol speelt) is de tekst eerst te plakken in bv text editor of notepad.

Ik heb het in Taco opgeslagen. Die zegt bij opslaan: gaat niet goed, moet ik er UTF-8 van maken?

Dat heb ik gedaan en nu heb ik die troep.

Mijn vraag is ook of ik die troep gewoon kan vervangen door quotes, of dat ik beter & # 3 4 ; kan gebruiken. Wanneer moet ik wat doen? Ook als ik gewoon vanaf [i:3174dc3b20]scratch[/i:3174dc3b20] aan een site ga werken?

Vanuit Word bewaren als text only with linebreaks en dan zelf formatteren in HTML en eventueel Character Converter (http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/18185) gebruiken om "moeilijke" tekens om te zetten naar HTML, werkt ook prima in BBEdit.

plakken in tekeditor en dan converteren naar platte tekst.

[quote:0f9675c3a2="maccnl"]Mijn vraag is ook of ik die troep gewoon kan vervangen door quotes, of dat ik beter & # 3 4 ; kan gebruiken.[/quote:0f9675c3a2] Lijkt me dat dit geen probleem moet zijn. Als ik jou was zou ik dan trouwens voor " gaan, dan hoef je jezelf niet elke keer af te vragen welk teken ook alweer bij die ASCII-code hoort :) Of doe „, “ en/of ” om het er nog wat netter uit te laten zien.

OK, thanks! Ik ga aan de slag.