gekochte Itunes naar MP3???

Geachte forumleden,

sinds een jaar overgestapt op Apple. prachtig spul. Voor een paar duizend euri’s intussen muziek gekocht bij itunes store. Nu wil ik een aantal nummers overzetten naar een guitartrainer van Tascam. Nu moet ik de nummers omzetten naar een MP3 bestand. Volgens mijn vriendin kan dit niet omdat Apple dit beveiligd heeft. Nu moet het toch kunnen dat nummers waar ik voor betaald heb deze kan gebruiken in een ander formaat? Heeft iemand hier antwoord op/oplossing voor. Mocht het idd niet kunnen dan ben ik echt klaar met apple en gaat het spul linea recta de prullenbak in.

Alvast dank van een gefrustreerde Apple gebruiker.

Haha, dat zie ik je niet doen, zomaar € 1000 euro de vuilbak in gooien... :mrgreen:

De meeste muziek die je koopt is niet beveiligd. Vroeger wat dat wel zo.

AAC-bestanden converteer ik meestal naar MP3 met Max.

Als je het weg wil doen geef 't dan maar aan mij :D

Je kan de nummers ook op een CD zetten en die dan als MP3 importeren. Zolang het binnenshuis blijft moet dat geen problemen geven.

Is er trouwens geen optie binnen iTunes zelf? Iets met de nummers te selecteren en dan te kiezen 'Maak versie aan voor MP3'..

[quote] @niiiick Itunes geeft aan dat dat niet mogelijk is bij gekochte bestanden !!?? @ tarun; max werkt bij een aantal nummers, bedankt. volgende vraag: In itunes blijven de geselecteerde als aac bestand opgeslagen. Waar vind ik nu de geconverteerde mp3 bestanden?

Er net onder bijvoorbeeld:

She Loves You, Yeah Yeah Yeah - The Beatles (aac-structuur)
She Loves You, Yeah Yeah Yeah - The Beatles (mp3-strucuur)

Ze staan gewoon in je bibliotheek onder de geconverteerde track… :slight_smile:

Dat hangt er van af wat je in Max hebt aangegeven als opslaglocatie. Standaard zal dat in de map zijn waar ook de AAC versie staat.

Overigens snap ik weinig van je gefrustreerde betoog in je openingspost dat je dan alles in de prullenbak zou gooien en helemaal klaar zou zijn met Apple. Die hele beveiliging heeft namelijk niks met Apple te maken, maar is een eis van de platenbazen, en tegen die beveiliging loop je dus overal aan, ook onder Windows, en ook bij andere online muziekwinkels…

iTunes > Voorkeuren > Algemeen > Importinstellingen > importeer met MP3-codering > Ok > Ok

Klik op het nummer dat je wilt exporteren > Rechter muis knop > Maak versie aan voor MP3

Nu kun je het nummer evt. kopiëren naar een speciale map voor dat programma…

Succes

Als je de voorgaande posts leest zie je dat hij dat al geprobeerd heeft...

[quote:46c7a8d601]iTunes geeft aan dat dat niet mogelijk is bij gekochte bestanden !!?? [/quote:46c7a8d601]

Ik heb het net even bij mij zelf geprobeerd, en het werkt gewoon. Dus of je hebt iets verkeerd gedaan..... Of ik zit gewoon fout..

Maar mijn legaal gekochte nummers via iTunes kan ik gewoon omzetten naar MPEG voormaat (MP3)

Maar zijn jouw bestanden in het iTunes Plus formaat: "Aangeschaft AAC audiobestand", heeft de extensie .m4a

of het oude formaat ? :
“Beveiligd AAC audiobestand”, heeft de extensie m4p

Die laatste kun je niet omzetten in iTunes.

[img:10241f13d2]http://www.antisound.nl/Plaatjes/Aangeschaft.png[/img:10241f13d2]

aangeschaft AAC bestand

Die hebben geen DRM, daar zit dus het verschil...

Hij is sinds een jaar overgestapt op mac Sinds die tijd gebruiken ze dat oude formaat toch niet meer? [quote:8f53b2349e] sinds een jaar overgestapt op Apple[/quote:8f53b2349e]

Hij kan ze toch ook in iTunes op Windows gekocht hebben ? Bovendien staat er ook nog materiaal in de store wat nog in het oude formaat is...

Nou het blijft lastig. bij een aantal nummers is het gelukt. En idd heb ik al langer een Itunes account welke eerder onder windows draaide. En t.a.v mijn Apple betoog: "als je alles moet nuanceren"... :?

maar goed. Ik zou graag gewoon vanuit itunes een nummer :transporteren" naar mijn mp3 guitartrainer maar ik kom er nog niet helemaal uit. Bedankt voor jullie reacties.

gr rj

Er is in het verleden software geweest die het kon omzetten, maar die werkt volgens mij niet meer. De enige manier die ik nu nog kan bedenken is tevens de oudste: Van de nummers een audio CD branden en die weer rippen.

[url]http://support.apple.com/kb/HT1550[/url]

Ehm, dat is enkel een link naar de methode waar we op de vorige pagina al van zeiden dat het niet werkt bij Protected AAC bestanden...