Geld geboden voor domeinnaam, is dat gebruikelijk?

Ooit (jaartje geleden ofzo) heb ik het .cc domein geregistreerd van de naam van een vriendin. Momenteel doet dit domein niets anders dan doorverwijzen naar mijn eigen domein en het zal waarschijnlijk ook nooit meer doen dan dat. :-P

Vandaag kreeg ik echter ineens in mijn mail een bod van $500 als ik het domein af wil staan aan een (volgens mij) sex-site die allerlei algemene vrouwennamen aan het registreren is.

Is dit een normale gang van zaken en zijn dit gebruikelijke bedragen? Een .cc domein kan toch nooit zoveel waard zijn? Ik ben sowieso niet van plan het domein af te staan, maar ik vraag me af in hoeverre dit soort aanbiedingen normaal zijn in de domeintjes-wereld. Heb het eigenlijk nog nooit meegemaakt. Wel ooit dat een ex-werkgever een domein wilde hebben wat ik geregistreert had en wat heel erg op hun naam leek, maar dat is uiteindelijk een zaak voor de rechter geworden.

Vroeg het me zomaar even af…

Ik zou er zeker niet op ingaan, wie weet is het gewoon een louche truk om je ergens aan te lijmen :P

domeinen handel bestaat al heel lang, als je 500 euro nodig hebt dan verkoop je het gewoon.

ik heb het ook al vaker gehoord! ik zou het ook gewoon verkopen.. illegaal is het echt niet.

Je kunt ook wachten, want er kan (heel) veel meer geboden worden op een goede domeinnaam. :lol:

Nou, ik vroeg me niet zozeer af of het legaal is of niet. Ik zie namelijk niet in wat er illegaal is aan het willen kopen van iets wat een ander heeft. Maar ik vind het nogal ongebruikelijk dat "men" een domein wil hebben, er achter komt dat een ander dat al heeft "ingepikt" en dan gewoon die persoon geld bieden om het af te staan. Bovendien vind ik het een beetje een "hoog" bod. Als ik een domein van een ander zou willen kopen zou ik gewoon eerst proberen of de betreffende "sukkel" het niet af wil staan voor de standaard registratie-kosten, zeker als ik zou zien dat hij toch niets doet met het domein verder (zoals ik).

[quote:dc7febe1e8="Jør"]Je kunt ook wachten, want er kan (heel) veel meer geboden worden op een goede domeinnaam. :lol:[/quote:dc7febe1e8]

Ja, als je een site als [i:dc7febe1e8]www.sex.com[/i:dc7febe1e8] hebt ofzo wel, maar een .cc domein is in mijn ogen geen cent waard. :stuck_out_tongue:

in de sexindustrie gaan heel veel geld om. $500,= is een schijntje voor dat soort bedrijven. Dit is dan ook precies zo'n "por" waar jij het over hebt. Het kan best zijn dat ze volgende maand met een hoger bod komen.

iRuben, verkopen die handel!

Domeinhandel is sinds het bestaan van domeinen een gewoonste zaak. En, dat iemand contact met je opneemt is gewoonlijk. Zeker bij een redirect. Ik zou zeggen; stuur een mailtje terug dat je voor $1.000 op je PayPal het domein afstaat naar hun.

[quote:029a38f77c="Adriaan Mol"]...stuur een mailtje terug dat je voor $1.000 op je PayPal het domein afstaat naar hun...[/quote:029a38f77c]

:stuck_out_tongue: Ik heb geen PayPal, maar daar gaat het ook niet zozeer om. Ik wil het domein gewoon niet kwijt, dus ze zoeken maar lekker een andere angelique (.net, .com, .org of weet ik veel wat). Ik was gewoon benieuwd of dit een gebruikelijke gang van zaken is. Nou ja, zou het geld wel kunnen gebruiken, dus wie weet bedenk ik me nog wel. :innocent:

ach 1000 euro is al aardig veel % van een g5... :D

Ik zou direct weten wat te doen :P

[quote:f3b49521e6="erikaatjuh"]ik zou het ook gewoon verkopen.. illegaal is het echt niet.[/quote:f3b49521e6] Zou jij het leuk vinden als een site die voor jou gereserveerd is verkocht wordt aan een sex-xite?

Oh, via www.Erica.com wordt al viagra verkocht en is adult material te vinden.

Ik heb ooit een domein verkocht voor aanzienlijk meer...

Tegenwoordig is 1.000 dolar (500 ook bestel wel) voor een .cc zeker een goede prijs. Zeker voor gewoon een naam. Als je er 1.000 dolar voor kan krijgen zal ik niet twijfelen, maar dat is je eigen keuze.

meteen doen! of terugmailen dat je al een hoger bod hebt van een concurrent!

De man die ooit voor de lol www.business.com had geregistreerd is nu multimiljonair!

Wat vind zij ervan?