geluid ventilator iMac G4 1Ghz 17"

Iedereen is altijd zo lovend over het (niet) geluid van het bolletje. Ik heb hem nu echter 6 maanden staan en ik vind toch dat hij veel meer geluid maakt dan mijn oude iMac DV 500. Is hier meer over bekend of heeft iemand dat zelfde "probleem"?

ik heb 'n iMac 15 1ghz en maakt ook redelijk geluid. Ik heb een rubberen matje op maat gesneden (een mooi strak rondje) en er onder gelegd. En dat scheelde aanmerkelijk, zeker als je iMac op een harde ondergrond staat.

[quote:ec9e5172fb="mike"]ik heb 'n iMac 15 1ghz en maakt ook redelijk geluid. Ik heb een rubberen matje op maat gesneden (een mooi strak rondje) en er onder gelegd. En dat scheelde aanmerkelijk, zeker als je iMac op een harde ondergrond staat.[/quote:ec9e5172fb]

Zou je voor mij ook zo’n matje kunnen maken?

Hierbij offerte voor rubberen matje:

adm. kosten € 15,-
verzendkosten € 12,50
materiaalkosten € €15,-
arbeidsloon € 35,-
verpakkingskosten € 7,50

Condities:
Betaling vooraf, levering tussen 2 en 52 weken na opdrachtbevestiging, prijswijzigingen voorbehouden!
Eea gebaseerd op huidige kostenpijl van lonen en materialen, beperkte levenslange garantie, vraag naar de aanvullende voorwaarden!

:D :D :D :D :D

En nu de vraag: is het de ventilator of de HD?? Ik had een collega met een iMac 400 (zo'n aardbei). Zonder ventilator dus, maar met een zeer luidruchtige HD.

als een matje helpt, denk ik dat het de hd is, de fan die in een imac g4 zit is veel te licht om het hele geval te laten trillen, een HD heeft veel meer massa...

btw, zo moeilijk is het toch niet om een matje te maken? gewoon een oude muismat ofzo zou het prima moeten doen, imac erop zetten om te testen, als het werkt met een pen omtrek tekenen en dan uitknippen?

Goeie tip!!! Muismatje gebruikt en inderdaad moet ik toegeven dat hij stuk stiller is geworden, je moet er maar opkomen!!! Het HD geluid is echt minder en zeker acceptabel maar de ventilator maakt toch nog iets te veel lawaai!

Iemand nog een idee wat het zou kunnen zijn? misschien stof ofzo?

[quote:dadc2ba066="MichielKarssen"][/quote:dadc2ba066]

Flauwe kul. Met veel poeha ook geprobeerd. Helpt niks.