Geluidspoor van MPEG1 films?

Van een oude Video CD zou ik graag het geluidspoor van de mpg film bewaren vanuit Quicktime. Helaas blijkt het niet mogelijk om bij Mpeg bestanden via de 'Exporteer' functie in QXPress het bestand als, bv, WAV of AIFF etc. te exporteren. Enkel de 'film-exporteer' mogelijkheden zijn aanwezig. (Quicktime Pro).

Is er een mogelijkheid om dergelijke mpeg bestanden als een WAV bestand te bewaren, of anders gezegd: om het geluid van een dergelijk bestand te extraheren?

Mpeg husselt video en geluid helemaal door elkaar. Daarom is het geluid niet zomaar te exporteren. Er zijn wel programma'tjes die het toch kunnen. Ik heb ooit deze gebruikt:

http://homepage.mac.com/rnc/.Public/MoreMissingTools.sit

Bedankt lucas, maar eh... hier zit blijkbaar meer aan vast dan simpelweg dit programma: het start de cli maar strandt daar helaas... Waar heb je dit vandaan?

Audio en video op een Video-CD zijn gemultiplexed. ('muxed') Gebruik het programma bbDEMUX http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/14618 om de audio en video weer te scheiden. bbDEMUX vraagt eerst waar het videobestand (m1v) moet komen. Bewaar die video gewoon niet. Je wilt immers alleen de audio. Vervolgens vraagt hij waar de audio moet komen. Die audio is waarschijnlijk in het mpeg audio formaat (m1a). Gebruik tenslotte het OS9 programma SoundApp http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macos/4124 om van die m1a een AIFF bestand -of welk ander audio formaat dan ook- te maken. succes! SLC

Hartelijk dank voor de tips!!

En ja: dit werkt! mooi.

Uuuh.. kan je niet gewoon met ffmpegX een passtrrhough val alleen de audio maken en krijg je dan niet een .mp2 file? tne minste, dat doe ik al jaren lang zo :) echt werkelijk waar prachtig programma ffmpegX.. kan werkelijk alles!

[quote:34f2f41e2e="ArthurZZZ"]Uuuh.. kan je niet gewoon met ffmpegX een passtrrhough val alleen de audio maken en krijg je dan niet een .mp2 file? tne minste, dat doe ik al jaren lang zo :) echt werkelijk waar prachtig programma ffmpegX.. kan werkelijk alles![/quote:34f2f41e2e]

Ja dit soort posts maakt het, als het probleem al 3 weken verholpen is, een stuk duidelijker. Even voor de goede orde: Er moest een AIFF gemaakt worden. En ffmpegX bestaat helemaal niet ‘al jaren’ :?

rustig maar hoor.. het was sarcastisch bedoeld.. poeh he.. ik hou me mond wel weer..