Gestolen elektrische step op indrukwekkende wijze gevonden dankzij AirTags

De elektrische step van Dan Guido werd in New York gestolen, maar uiteindelijk weer teruggevonden dankzij de Apple Airtag.

Dit topic dient als reactie-hub voor bovenstaand artikel. Via dit topic kun je op het artikel reageren. Je reactie wordt ook automatisch onder het artikel op de website getoond.

Apart verhaal wel.
De dieven moeten nl. wel van een zeldzaam armzalig type zijn zonder eigen iDevice, waarmee immers vrij snel een stalking-alarm zou zijn afgegaan naar aanleiding van de onverhoopt meereizende, onbekende AirTag.
Maar goed, waarschijnlijk was deze toevallige cyber-expert van een zodanig kaliber dat hij net die ene AirTag gehacked heeft om het anti-stalking alarm uit te zetten. Respect !
En uiteraard kan  desgevraagd niet ingaan op de zero-day hack, waarbij het van strategsch belang is dat hij geheim blijft. Dus verder s.v.p. niet over doorkouten graag, dank U !

Het bijzondere zit hem natuurlijk in de geloofwaardigheid van dit verhaal met een cyber-security expert.
Dus niet een tuinman, tweedehands autoverkoper, winkelbediende, schoonvader, recent gedetineerde of gepensioneerde zeep-opa.

Nee, een cybersecurity man op CEO level. En dus wel zeker een hele kekke, eigentijdse, hippe geslaagde zakenyuppert - dus niet de zoveelste met touwbroek, middenklasser, rommelige brommer, OV-jaarkaart, tweedehands verroeste motorbike of babboo-fiets.
Nee nee, een ware EV electro-scooter.

Wat het verhaal extra geloofwaardigheid geeft t.o.v. een klakkeloze AirTag die afgaat net zoals velen anderen dat per dag zouden moeten doen van de honderden duizenden die er inmiddels via massa-verspreiding in omloop zijn en waarvan het vreemd is dat er nu kennelijk pas ééntje een min of meer vermeldenswaardig resultaat geeft

Ik snap het überhaupt niet. Je kunt die tag toch sowieso niet vinden als je hem niet in verlies mode zet. Pas dan snorren andere iPhones hem op

Kortom tel alle onwaarschijnlijkheden op en dan kom je ongeveer uit bij een uit de duim gezogen PR verhaal

Eigen ervaring van afgelopen vrijdag:
Fiets gestolen. Direct op iPhone zag ik dat de fiets met AirTag op ongeveer 1.2 km afstand zou zijn.
Daar naar toe gereden en de fiets aangetroffen. Politie gebeld wat te doen. Die gaf aan de fiets gewoon weer mee naar huis te nemen. Zo gedaan.