Gezocht: freeware programma die back up maakt

Kent er iemand een goed FREEWARE programma die een back up maakt van bestanden. En liefst ook met een schedule functie! bvb mijn itunes libary files ofzo (niet de mp3s zelf natuurlijk, die staan bij mij op een andere schijf)

Ik ben al uitgekomen bij iMsafe ( http://www.versiontracker.com/moreinfo.fcgi?id=13772&db=mac )
en bij Deja Vu ( http://www.versiontracker.com/moreinfo.fcgi?id=16206&db=mac )

Beide doen hun werk goed, maar het is geen freeware. En ik ben niet van plan om te betalen voor zo’n simpel programmatje die gewoon effe bestanden kopieert van ene plaats naar andere. Dit is ook zo typisch aan het mac wereldje. Betalen voor het onozelste programmatje!!

Dus, ik ben gewoon op zoek naar eeen freeware programmatje die dit kan.

Bedankt,
BoeSBoeS

Kijk hier eens:

http://www.zdnet.it/zdnet/jumpCh.asp?idChannel=528&idUser=0

Wel italiaans, maar de links waarschijnlijk niet.

ikzelf gebruik silverkeeper en het voldoet prima ik backup naar een firewire HD, shedule gebruik ik niet (en weet zelfs niet of je het kan instellen)

http://www.silverkeeper.com/

en het is freeware!!!

groeten
helix

Je kunt zelf in de crontab ook scheduling aanmaken voor Silverkeeper met behulp van het tooltje 'Cronnix.'

[quote:5257df6f82="boesboes"]Dit is ook zo typisch aan het mac wereldje. Betalen voor het onozelste programmatje!! [/quote:5257df6f82] Och, zo'n 'onnozel dingetje' schrijf je dan toch zelf even in Applescript of zo. Of is dit een geval van de beste stuurlui staan aan wal?

Maar misschien heb je hier ook iets aan, gebruikt dezelfde technologie als “Deja Vu” Psyncx - inderdaad freeware.

Nadeel van silverkeeper is wel dat wanneer je een backup maakt op cdrom en de te backuppen bestanden zijn groter dan de ruimte op de cd silverkeeper niet een span cd aanmaakt. Hij stopt als de cd vol is, en geeft een error weer ipv dat er dus een tweede cd gevraagd wordt.

hmmm, Psyncx doet inderdaad wel z'n werk goed. maar er zit geen schedule functie in! Ben dus in feit nog altijd op zoek. In feite zou er standaard in osx zo'n functie moeten zitten om backup te maken van al de iaps instellingen en gevens enzo.

isync zou die taak op zich kunnen nemen!!

Misschien dan toch maar enekel euros betalen voor een goed, betrouwbaar programma met alle functies.

toch bedankt