Gmail in mail probleem

Ik heb de zoekfunctie geraadpleegd maar kon geen oplossing vinden voor mijn probleem. Daarom open ik dit topic. Momenteel zit ik met het volgende pobleem:

Altijd werkte Gmail in Mail maar het werkte opeens niet meer. Ik heb mijn Gmailaccount in mail verwijderd en er weer opnieuw proberen in te zetten. Bij het invoeren van de pop instellingen en de smpt instellingen gaf hij dezelfde soort foutmelding:

[quote:b874784672]The POP server “pop.gmail.com” is not responding. Check your network connection and that you entered the correct information in the “Incoming Mail Server” field. If it still doesn’t respond, the server might be temporarily unavailable.[/quote:b874784672]

Bij medemaccers die Gmail in Mail hebben kunnnen nog steeds e-mailen zonder problemen. Ik kan ook via gmail nog steeds mail ophalen. Ook in Gmail heb ik al aangegeven dat ik in een e-mailprogramma werk. Dit was ook zonder resultaat.

Als je bij je accounts kijkt en dan bij het onderdeel 'advanced', staan je poort- en SSL-instellingen dan zoals hieronder?

[img:1add02d460]http://www.google.com/mail/help/images/screenshots/apple_mail/advanced.gif[/img:1add02d460]

Ja, dat klopt.

En heb je al eens geprobeerd om je account helemaal te verwijderen en stap voor stap weer toe te voegen, volgens de [url=http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=13275&topic=1555]beschrijving van Gmail[/url] zelf?

Probeer eens van gmail googlemail te maken. Dus pop.googlemail.com (en smtp.googlemail.com), dat heeft bij mij een tijdje geleden ook wat problemen opgelost.

Allebei de opties heb ik geprobeerd zonder resultaat.

pop = pop.gmail.com gebruikersnaam = milottegirls@gmail.com (dus inclusief gmail.com) smtp = smtp.gmail.com emailadrres = milottegirsl@gmail.com type = pop wachtwoord = dat weet alleen jij

Dat weet ik allemaal dus daar ligt het probleem niet.

Kan je wel je mail lezen vai http://mail.google.com/ kun je dat namelijk ook niet dan ligt het aan gmail kun je dat wel dan ligt het aan je instellingen van apple mail

Ik kan mijn mail wel als webmail lezen :). De instellingen heb ik ook al veranderd in Mail maar zonder resultaat. Ik heb de Gmail handleiding vaak geraadpleegd.

Ik zie net dat je [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=83810]ook dit probleem[/url] hebt. Misschien dat er dus iets met je firewall/router instellingen mis is?

Ik weet het niet. Mijn neefje heeft niets veranderd aan de instellingen. Dat is het vreemde.

Het handigste is dan om even je firewall uit te zetten en te kijken of je problemen dan opgelost zijn. Als dat zo is ligt het idd aan je instellingen van je firewall

Bedoel je de ingebouwde Firewall van mijn Mac?

[quote:2d02620c62="Milottegirl"]Bedoel je de ingebouwde Firewall van mijn Mac?[/quote:2d02620c62] Ja.

Hoe zet ik hem uit?

Als je Mail in het Nederlands zet, krijg je dan dezelfde melding als in [url=http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=65192]dit topic[/url]?

[img:0c2982c077]http://users.telenet.be/macpedia/images/gmaildoesntwork.png[/img:0c2982c077]

Wat mij betreft gaan we verder in het door alamac genoemde topic, dus deze kan op slot.

U vraagt en wij draaien.