[goed boek]Unix for Mac OS X

Ik heb net het book [url=http://www.oreilly.com/catalog/lunixmacosx2/]Learning Unix for Mac OS X[/url] uit (2nd Edition - covers Mac OS X Jaguar), engels. Prima boek en zeker de moeite waard. De uitstapjes naar Pine (tekst mail client) en Lynx (tekst browser) waren zeker de moeite waard.

Er zijn errata pagina’s en de mogelijkheid voor response. Op een kanttekening van mijn kant kreeg ik binnen 4 uur reactie van een van de auteurs.

Ik ben inmiddels ook over de helft in “MySQL/PHP Database Applicaties” van Jay Greenspan en Brad Bulger, nederlanse versie - 1e druk. Aardig om mee te beginnen/oefenen. Het grant systeem van MySQL wordt helaas erg sumier behandelt.

Na de eerste oefeningen schakelde ik al vrij snel over naar www.mysql.com en de diverse handleidingen op www.php.net/.

Ik heb al wel gemerkt dat de die-hard (freeBSD) Unix gebruikers verwijzen naar allerlei online documentatie… ik moet hier nog wel aan wennen; een boek leest zo makkelijk.

Ik heb nu het e-book Hack your Mac OS X 2002 uit, beetje klein voor die 18 mb maar er staan wel leuke dingetjes in.

Zoek het maar op.

[quote:eb70b0dfd9="rbroen"]Ik ben inmiddels ook over de helft in "MySQL/PHP Database Applicaties" van Jay Greenspan en Brad Bulger, nederlanse versie - 1e druk. Aardig om mee te beginnen/oefenen. Het grant systeem van MySQL wordt helaas erg sumier behandelt.[/quote:eb70b0dfd9] YEP... prima boek voor de beginner en gevorderde 8)

Een zeer goed, en zeer uitgebreid boek is "UNIX for Mac OS X" uit de Visual Quickpro Guide-serie.

Dan gaan we de hoek van systeemonderhoud via UNIX en shell scripting in. Heb je dit toegankelijke boek uit, dan ben je een heel eind op weg om UNIX-recreant te worden.

Ik ben nu het boek unix for macosx aan het lezen. Zeer goed boek, duidelijk en overzichtelijk! zag er beter uit dan die van oreilly...

linje: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0201795353/qid=1058265136/sr=1-1/ref=sr_1_1/104-4098747-9549513?v=glance&s=books