Goed digitaal fototoestel?

Persoonlijk gaat mijn voorkeur lichtjes naar de Olympus Camedia C-765 of de Olympus C-70Z. Kent er iemand een andere mogelijkheid?

mijn voorkeur gaat ook zeker naar bovengenoemde!

ik heb een nikon D70 (SRL) en een olympus myu digital mini S (5mp) bevallen me allebei erg goed :)

die myu heb ik sinds afgelopen week… omgeruild van wege een stukke myu mini (zonder de S)
heel handig om altijd in je broekzak te hebben en er flink mee op los te schieten…

HS-L

Fujifilm FinePix S7000 top!

[quote:aab63b9905="HS-L"]ik heb een nikon D70 (SRL) en een olympus myu digital mini S (5mp) bevallen me allebei erg goed :)

die myu heb ik sinds afgelopen week… omgeruild van wege een stukke myu mini (zonder de S)
heel handig om altijd in je broekzak te hebben en er flink mee op los te schieten…

HS-L[/quote:aab63b9905]

Is dat deze [img:aab63b9905]http://hs-l.nl/avatar.jpg[/img:aab63b9905]

Heb zelf onder het mom klein en compact de Sony DCS-T3 gekocht. Ben er erg tevreden over. Goed toestel en erg klein met een erg groot LCD scherm.

tsja, nu gaat iedereen z'n eigen camera aanprijzen...

1: Koop hem van een Fototoestellenmerk

2: Vraag je continu af wat je er nou ECHT mee gaat doen, je gaat snel te veel features kopen.

Ik heb een Nikon D70 omdat ik heel veel bewegende mensen binnen fotografeer in een relatief donkere ruimte en dan ook nog een scherpe foto wil.

Maar het ding is ZOOOO groot dat je hem niet voor je lol ergens mee naartoe neemt.

[quote:7747cb0e78="Mac OS X"]Is dat deze [img:7747cb0e78]http://hs-l.nl/avatar.jpg[/img:7747cb0e78][/quote:7747cb0e78]dat is de D70 :)

inderdaad zal bijna iedereen zijn eigen toestel aanraden. zo ook ik...

Ben echt zeer tevreden over mijn canon powershot a75.

Had hiervoor echter een olympus, maar die hebben wel vaak last van een ontspan-vertraging. De oudere modellen meer dan de nieuwe. Maar ook die nieuwe kunnen soms wel een vertraging tot een seconde hebben. Maar ze makwen wel mooie foto´s… Maar goed dat doet mijn canon uiteraard ook! 8)

Ik zweer bij Nikon. Afgezien van de optische kwaliteit etc., leveren ze ook degelijk gebouwde camera's.

[quote:73a04c64cb="nma"]Ik zweer bij Nikon. Afgezien van de optische kwaliteit etc., leveren ze ook degelijk gebouwde camera's.[/quote:73a04c64cb] pas wel op bij de kleinere (digitale) compact camera;s die hebben naar mijn mening veel te veel vertekening door slechte lenzen.

[quote:9248fd1c22="HS-L"][quote:9248fd1c22="nma"]Ik zweer bij Nikon. Afgezien van de optische kwaliteit etc., leveren ze ook degelijk gebouwde camera's.[/quote:9248fd1c22] pas wel op bij de kleinere (digitale) compact camera;s die hebben naar mijn mening veel te veel vertekening door slechte lenzen.[/quote:9248fd1c22]

Ik ben anders heel te vreden over mijn nikon coolpix 3700. Is gewoon een nikkor lens. Maar je kunt gelijk hebben

groet Sam

Wat ik ,als fototoestel leek steeds van deskundigen hoor is dat die merken het beste zijn die zelf vanouds her al fototoestellen maakten. Dit i.v.m. de lenzen. Ik heb overigens sinds kort voor het eerst een digitaal toestel, een Olympus C-160. Een verademing bij het fotograferen van schilderijen e.d. Vroeger moest je eerst alles donker maken, kunstlicht opstellen en uitmeten,rolletje naar het laboratorium brengen, veel kosten. Nu : zonder kunstlicht, op "automate", met camedia master op de computer croppen e.d. en klaar is kees! Niet te onderscheiden van de vroegere groot-beelden.

ben ook erg tevreden met de Canon powershot A75. Goed instelbaar, en makkelijk mee te nemen. Kan ook tegen een stootje (iemand heeft 'm al flink laten stuiteren). Heb toch een voorkeur voor Canon, dat ze op m'n werk allemaal een EOS 1D of Mark II gebruiken zal daar waarschijnlijk wel mee te maken hebben.... :D

canon ixus 700!!!

[quote:3cf9334406="HS-L"][quote:3cf9334406="nma"]Ik zweer bij Nikon. Afgezien van de optische kwaliteit etc., leveren ze ook degelijk gebouwde camera's.[/quote:3cf9334406] pas wel op bij de kleinere (digitale) compact camera;s die hebben naar mijn mening veel te veel vertekening door slechte lenzen.[/quote:3cf9334406]

Ja, dat viel me laatst ook op bij wat ‘architectuur’ foto’s geschoten met mijn Coolpix 4100.

Voor mensen die er de ballen verstand van hebben maar wel mooie en vooral ook scherpe foto's willen maken (ja, ik reken mezelf tot deze categorie), is de Minolta Dimage Z2 een ontzettend goeie!

[quote:62286305a8="HS-L"]ik heb een nikon D70 (SRL) en een olympus myu digital mini S (5mp) bevallen me allebei erg goed :)

die myu heb ik sinds afgelopen week… omgeruild van wege een stukke myu mini (zonder de S)
heel handig om altijd in je broekzak te hebben en er flink mee op los te schieten…

HS-L[/quote:62286305a8]

Ik ben ook van plan om die Mini S te gaan kopen. Weet je toevallig waar ze in de winkels al te koop zijn ? Overal waar ik kijk hebben ze alleen de oude versie ( 4.0 mega pixel ) maar nog geen 5.0

De fuji F10 (nieuw toestel) is klein en heeft hele goede eigenschappen die voor zulke compacte camera's uniek zijn. Heb hem (nog) niet zelf. Momenteel voor 363 euro, maar in de states is ie er voor zo'n 330 dollar (dus zo'n 260 euro). Er zijn een paar uitgebreide reviews van:

http://www.fotocentraal.nl/review.php?id=131
http://www.digitalcamerainfo.com/content/Fujifilm-FinePix-F10-Digital-Camera-Review-.htm
http://www.letsgodigital.org/nl/news/articles/story_2977.html
http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmf10Zoom/

Op die sites staan ook andere camera’s en/of vergelijkingen.

Gerard

keb een sony cybershot en die is best bagger, maar ja die heb ik ook maar gekregen van mijn ouders omdat die er ook niet tevreden over waren, probleem is niet echt super scherpe foto's...