goede cd speler zonder franjes ?

ben op zoek naar nieuwe cd speler . al die extra toestanden heb ik niet nodig . mijn geld wil ik enkel besteden aan de kwaliteit vd weergave . enige tips ?

De kwaliteit van een conventionele audio CD-speler zit hem voor het grootste deel in de D/A filters. De techniek om de digitale data van de CD om te zetten naar analoge signalen kan op verschillende manieren, zowel op een simpele goedkope manier, als op een efficientere duurdere manier. Het waarneembare verschil zit hem in de uiteindelijke kwaliteit van het analoge hoorbare signaal. Om niet te veel in detaills te treden maar toch een begrijpbaar vergelijk te geven zou je het kunnen zien als het verschil in pixels en reactietijd bij een goedkope en dure TFT monitor.

Er zijn best een hoop verschillende merken CD-spelers met goede tot zeer goede D/A filters te noemen, allemaal ook weer afhankelijk van je budget. Bijvoorbeeld Van Medevoort is een extreme uitschieter simpelhied en kwaliteit maar met een flinke prijskaart, NAD ook maar dan betaalbaar, en bijvoorbeeld Pioneer is een goedkopere middenweg.
Duik eens op de site van www.kieskeurig.nl en zoek naar de top 10 van CD-spelers, misschien heb je er wat aan. Staan ook de nodige reviews bij.

Moet je eens op zoek gaan naar "Quad".

Guru... bepaal de hoeveelheid geld die je wilt uitgeven... loop op de Sint-Katelijnevest een van de betere audiozaken binnen en ga gewoon zelf luisteren. Een beter advies kan ik je niet geven. Merken noemen kan iedereen... gewoon een paar uur voor uittrekken en laat je oren beslissen. :)

Op de Katelijnevest moet je eens kijken bij AudioFan. Die hebben goede spullen staan.

Kieskeurig is dus geen goede site om dat soort dingen te bekijken. Vrijwel niemand gaat een product afkraken waar ie net al zijn zuur verdiende geld aan heeft uitgegeven.

Hoeveel tvs er wel niet op die site staan die een 10 als totaal score hebben :roll:

Beste kan je idd luisteren maar er zijn toch wel een paar merken die er boven uitsteken. Arcam met hun cd73 en rotel cd 1072 bijvoorbeeld.

Tip: als je twijfelt tussen twee apparaten: neem (letterlijk) de zwaarste. In de totale kosten om dat apparaat van de ontwerptafel naar jouw thuis te krijgen, neemt het transport van Japan naar Europa de grootste plaats in. Elk overtollig onsje wordt eruit ontworpen. En een zware voeding is wel zo lekker.

De beste ooit... de Linn Sondek CD12, maar die kost wel een slorige £12.000. :?

Ga nou gewoon maar zelf luisteren… maar kies bij het beluisteren wel dezelfde soort boxen die je thuis ook hebt staan, want anders schiet het natuurlijk niet op. Succes!

[url=http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.Product&cont=eu&bus=hf&prod_id=3523&series=comp&type=cd][img:e58e97b525]http://www.marantz.com/image/products/e_cd5001_med.gif[/img:e58e97b525][/url] De Marantz CD 5001 heeft een 5 sterren review gekregen bij What hifi. De meeste "bang for your buck". Klik op het plaatje voor meer info en zo. Een ongelooflijk ding, zeker voor 249 euro.

Dan valt die Linn Sondek waarschijnlijk onder de noemer "the most buck for your bang". :wink:

Ik heb hele goede oren, en mijn audioboer vraagt me af en toe wel eens systemen en nieuwe apparatuur te beoordelen. Het probleem voor Linn is dat de Cyrus CD 8x bestaat. Die is net zo goed, maar kost slechts een fractie van wat Linn voor zijn spelers vraagt. (Klik op de foto voor meer info) [url=http://www.cyrusaudio.com/cd_players.htm][img:535d176f41]http://www.kingsound.co.kr/upfiles/product/image1/image_2511_4.jpg[/img:535d176f41][/url] Eigenlijk is die Cyrus een probleem voor elke CD speler die meer moet kosten, no matter what it costs...