Goede externe geluidskaart voor Mac Mini?

Hallo allen,

Ik ben op zoek naar een goede externe geluidskaart voor mijn Mac Mini die ondersteuning biedt voor soundfonts. Nu heb ik gegeken naar de M-Audio ProFire 610 audio-interface, maar volgens mij vervangt dit niet mijn interne geluidskaart van de mini. Iemand een idee wat een goede keuze is?

Beste Berend,

De profire vervangt wel de interne geluidskaart. Dit is een prima toestel.
Je kan ook nog naar TC Electronic kijken, bijvoorbeeld de http://www.tcelectronic.com/desktopkonnekt6.asp of de http://www.tcelectronic.com/konnekt8.asp , beide toestellen werken via firewire.

Als je graag USB wilt gebruiken dan zijn de EMU 0202 of 0404 prima alternatieven, of bijvoorbeeld de Apogee One of Duet, zie: http://www.apogeedigital.com/products/one.php

Waar je eventueel op kan letten is of je externe opslag gebruikt, het is raadzaam om voor audio de andere interface te gebruiken, dwz, USB harde schijf dan firewire audio.

Er zijn zat duurdere alternatieven maar de genoemde toestellen bieden prima kwaliteit.

Mvgr,

Bukem

Even niet op te maken uit mijn bericht maar de Apogee Duet is een Firewire interface...

Dat is goed om te horen!
ik neem even een kijkje bij TC Electronic!

Bedankt voor de reactie!

Berend: wat heel belangrijk is bij de keuze van de externe geluidskaart:

- hoeveel in en uit moet ie hebben, en hoeveel daarvan moeten er analoog zijn?
- ga je hem gebruiken om via microfoons op te nemen? dan is het handig als er preamps in zitten.
- wat is je budget?

Je kunt audio interfaces kopen van enkele tientjes tot duizenden euros dus het is belangrijk om te bepalen wat je wilt uitgeven.

Wat Rogerpaolo zegt. En ik wil er aan toevoegen dat je ook prima wat tweedehands kan kopen op dat gebied. Vooral als je op een gegeven moment weet wat je wilt. Ik heb laatst nog een mooie Apogee gekocht op marktplaats.