Goede monitor gezocht.

Ik ben op zoek naar een externe LCD monitor voor aan m'n PowerBook. Ik werk nu met een CRT display dat inmiddels een beetje blurry begint te worden en ben wel toe aan een scherpe monitor met een hogere resolutie. Nou hoef ik niet enorm veel plek op m'n scherm, maar 1440x1000, om maar een dwarsstraat te noemen, is wel ongeveer wat ik zoek. Nou heb ik natuurlijk naar Cinema schermen gekeken maar ik vind €800,- voor een beeldscherm vrij prijzig... dus de vraag van vandaag:

Welke monitor voor rond de €400,- is een aanrader?

Ben benieuwd!
Huin

Dit vroeg ik me nou ook net af! Dus ook ik ben benieuwt. :lol:

Ik heb zojuist een gebruikt 17'' LCD studio display uit de vorige (acryl) serie gekocht. Ben je voor 300 Euro klaar. perfect (en mooi!) scherm. Wel 'slechts' 1280x1024, maar toch.....

[quote:ff812e2e47="Rolf"]Ik heb zojuist een gebruikt 17'' LCD studio display uit de vorige (acryl) serie gekocht. Ben je voor 300 Euro klaar. perfect (en mooi!) scherm. Wel 'slechts' 1280x1024, maar toch.....[/quote:ff812e2e47]

Heb ik over gedacht, vervelend is alleen dat ik dan ook een ADC-DVI adapter nodig… wat dan ook nog eens €100,- kost, en dan wordt het ineens toch weer een vrij dure tweedehands monitor.

Ik heb een [url=http://www.vergelijk.nl/lcd_monitor/benq/fp937s_/specs.rhtml]Benq FP937s+[/url]

erg goed

oe das en vet geil sherm :wink:

http://www.formac.nl/product.php?productnr=FGDR1900-3

heb hem zelf ook, bevalt heel erg goed. Kleur echtheid is erg goed goede resolutie en een flinke responsetijd. :smiley: is echt een aanrader, zit trouwen ook een pixel garatie op dus als er maar 2 kampot zijn dat lkrig je al een nieuwe :stuck_out_tongue:

[quote:0e430f700d="huinkroese"][quote:0e430f700d="Rolf"]Ik heb zojuist een gebruikt 17'' LCD studio display uit de vorige (acryl) serie gekocht. Ben je voor 300 Euro klaar. perfect (en mooi!) scherm. Wel 'slechts' 1280x1024, maar toch.....[/quote:0e430f700d]

Heb ik over gedacht, vervelend is alleen dat ik dan ook een ADC-DVI adapter nodig… wat dan ook nog eens €100,- kost, en dan wordt het ineens toch weer een vrij dure tweedehands monitor.[/quote:0e430f700d]

Op tweedehandsmac.nl staat een 17’’ lcd scherm voor 250 Euro en een adapter voor 50 Euro. Klaar is Kees ?

Ik hoor/lees goede berichten over één of andere Lacie monitor (19")... De Lacie schermen die ik ooit gezien heb waren altijd wel errug goed! Maar dat waren van die ouderwetse joekels.

of anders een Formac. Ook erg mooi.

Vind net [url=http://www.euromaxi.nl/shop/index.asp?show_detail=1&NR=14940]deze[/url]. Ziet er best lekker uit!

Ik heb vorige week dit 19'' scherm van Acer gekocht voor 399 euro bij Dynabyte en ben er super tevreden over en hij ziet er nog goed uit ook.

kijk hier

[color=red:36a9242b91]Moderatie door unSOUND; hééééle lange link klikbaar gemaakt.[/color:36a9242b91]

Ik heb een LG Flatron L1720P Plus

en die vind ik ook qua design wel bij een mac passen.
Geen idee of deze in Nederland (nog) te koop is, maar zijn broertjes en zusjes zien er ook leuk uit.

Oh ja, en over de kwaliteit ben ik ook nog eens tevreden.

Heb even gekeken naar recensies van het Benq scherm wat eerder was tegengekomen, en vond deze van [url=http://tweakers.net/reviews/602/1]Tweakers[/url]. Mijn interesse is nu echt gewekt, zeker omdat ik 'm dus voor €450,- kan ophalen. Neem aan dat niemand dit scherm heeft, maar je weet maar nooit... dus; ervaringen?

[img:4e73b22174]http://tweakers.net/ext/i.dsp/1134647662.jpg[/img:4e73b22174]

[quote:2be315d8e3="huinkroese"]Heb even gekeken naar recensies van het Benq scherm wat eerder was tegengekomen, en vond deze van [url=http://tweakers.net/reviews/602/1]Tweakers[/url]. Mijn interesse is nu echt gewekt, zeker omdat ik 'm dus voor €450,- kan ophalen. Neem aan dat niemand dit scherm heeft, maar je weet maar nooit... dus; ervaringen?

  • plaatje -[/quote:2be315d8e3]

Ik ben net zoals jij ook opzoek naar een nieuw scherm en ik heb ko naar die acer gekeken maar ik kwam gister ook een andere tegen, namelijk de Belinea 10 20 35w. Ik vindt deze er pesoonlijk beter uitzien dan de acer en volgens twee reviews die ik gevonden heb is 'ie ook goed ( hier en hier ) die eerste is in het frans maar je kan zoiezo zien dat de belinea het enige scherm ui die test is die vijf sterren heeft gekregen, en met bijvoorbelld babelfish kan je het wel beetje vertalen zo dat je er nog iets van snapt :wink:
Persoonlijk kan ik echter nog geen keuze maken tussen de dell 2005fpw en de belinea (en ook die benq is verleidelijk) dus ik ben benieuwd waar jij uiteindelijk voor kiest!

Nou, de Dell is dik €100,- duurder terwijl die een lagere refreshrate heeft, en de Acer heb ik paar weken terug redelijk uitgebreid geprobeerd bij de Paradigit, en aangezien die géén DVI aansluiting had is die van het lijstje geschrapt.

Ik weet niet wat de Balinea kost (en waar deze te koop is…) maar vind die er inderdaad ook heel acceptabel uitzien. Voor mij valt de Cinema Display af door z’n pittige prijs, en bij de Dell vind ik, hoe treurig ook, het jammer dat er zo groot Dell op staat.

Als de Balinea ongeveer hetzelfde kost als de Benq kan dat 'm ook worden. Keuzes keuzes keuzes…

[url=http://tweakers.net/pricewatch/126421?Landfilter=]hier[/url] kan je de prijs van die belinea zien.

Ja stom zo’n dell logo derop hea! :stuck_out_tongue: Achja die keuzes zijn ind moeilijk ik weet het ook echt niet…

Hmm... dat scheelt vrij weinig met de Benq qua specs en prijs. Vind die Benq er wel lekker simpel uitzien. Nou, maar eens even kijken wat 't wordt.

[quote:2943dbea8b="huinkroese"]Hmm... dat scheelt vrij weinig met de Benq qua specs en prijs. Vind die Benq er wel lekker simpel uitzien. Nou, maar eens even kijken wat 't wordt.[/quote:2943dbea8b]

nou het grootste verschil is, is dat de belinea een P-MVA scherm is en de benq een TN scherm dit wil zeggen dat de kijkhoek van de benq een stuk slechter is, dus heb je ook eerder last van vervormde kleuren als je er niet precies recht voorzit… zie hier

Ik heb zojuist een BenQ fp202w opgehaald en aangesloten. Prachtig beeld en wat een ruimte nu de 21" Studio CRT van mijn buro is.

Groet

Sander

[quote:c8256bfd08="corderooy"]Ik heb zojuist een BenQ fp202w opgehaald en aangesloten. Prachtig beeld en wat een ruimte nu de 21" Studio CRT van mijn buro is.

Groet

Sander[/quote:c8256bfd08]

Mooi!! Is het misschien mogelijk om een aantal foto’s te posten? Ik zou je zeer dankbaar zijn!