Goede Muis voor Photoshop en illustrator

Ik ben op zoek naar een muis voor photoshop en illustrator (want laten we eerlijk zijn, die mighty mouse is gewoon bagger), ik werk erg veel met de pentool. dus een goede precisie is van groot belang. Ik heb onlangs mijn windows laptop incl. logitech vx revolution muis verkocht. Die vx revolution werkte perfect, lag goed in de hand.. was lekker compact. Het enigste minpunt was, dat de batterijen bij mij vrij snel op gingen. En nu zit hier met een paar projecten die ik moet realiseren met een mighty mouse. Vandaar dat ik met spoed op zoek ben naar een nieuwe muis. Misschien heeft iemand tips, welke muis gebruik jij ? hoe werk tie ? Wat kost hij ?

Een wacom tablet staat op mijn verlanglijst. maar daar heb ik op dit moment geen geld voor. Ik ben op google ook zelf opzoek gegaan voor een muis, en deze muizen heb ik nu op mijn lijstje staan.

  • Logitech MX revolution - lijkt me een zeer goede muis, alleen is ie vrij prijzig en denk ik te groot (ik hou van compacte muizen )
  • Logitech MX400
  • Logitech G5
  • Razer Pro 1.6 (zou mooi bij mijn mac passen) :smiley:

[img:ea1244367d]http://farm1.static.flickr.com/97/224610517_195fab68ef.jpg[/img:ea1244367d]

Heeft iemand enige ervaring met deze muizen op grafisch gebied ?

Mighty Mouse met staartje?

Logitech MX Revolution of Wacom A6 beide zijn ongeveer even duur en zeker het geld waard

[quote:f8d48ca712="Martijn Snels"]Mighty Mouse met staartje?[/quote:f8d48ca712]

Ik heb al een bedrade mighty mouse. Maar het werkt gewoon niet fijn met de pentool.

Je kan ook een Wacom Bamboo kopen voor €99,- geloof ik, misschien wel goedkoper als je goed zoekt. Heb hem zelf, werkt perfect!

[quote:76dbb5d25f="steeze"][quote:76dbb5d25f="Martijn Snels"]Mighty Mouse met staartje?[/quote:76dbb5d25f]

Ik heb al een bedrade mighty mouse. Maar het werkt gewoon niet fijn met de pentool.[/quote:76dbb5d25f]Wacom A5 werk ik altijd mee als Grafisch Vormgever, kleiner is geen doen en muizen werken gewoon niet. Ik snap dat 't een grote uitgave is maar het is zeker aan te raden.

Die Wacom Bamboo A6 is niet zo duur, ik zet 'em even op mijn lijstje :)

Heeft er iemand nog ervaring met die Razor Pro ? ik heb veel goede reviews gelezen. Nu alleen nog weten of ie goed werkt met photoshop. Ik was vandaag al gaan kijken bij de mediamarkt om die muis zelf even te voelen. Maar helaas verkochten ze hem niet.

[quote:096dd95ce4="Martijn Snels"][quote:096dd95ce4="steeze"][quote:096dd95ce4="Martijn Snels"]Mighty Mouse met staartje?[/quote:096dd95ce4]

Ik heb al een bedrade mighty mouse. Maar het werkt gewoon niet fijn met de pentool.[/quote:096dd95ce4]Wacom A5 werk ik altijd mee als Grafisch Vormgever, kleiner is geen doen en muizen werken gewoon niet. Ik snap dat 't een grote uitgave is maar het is zeker aan te raden.[/quote:096dd95ce4]

Ja iedereen raadt mij aan om een wacom te halen. A6 formaat lijkt me ook vrij klein (Maar je moet toch ergens beginnen) Een wacom bamboo a5 kost bijna 200 euro. Ik zal even wat reviews gaan lezen.

[quote:51a3bace74="steeze"][quote:51a3bace74="Martijn Snels"][quote:51a3bace74="steeze"][quote:51a3bace74="Martijn Snels"]Mighty Mouse met staartje?[/quote:51a3bace74]

Ik heb al een bedrade mighty mouse. Maar het werkt gewoon niet fijn met de pentool.[/quote:51a3bace74]Wacom A5 werk ik altijd mee als Grafisch Vormgever, kleiner is geen doen en muizen werken gewoon niet. Ik snap dat 't een grote uitgave is maar het is zeker aan te raden.[/quote:51a3bace74]

Ja iedereen raadt mij aan om een wacom te halen. A6 formaat lijkt me ook vrij klein (Maar je moet toch ergens beginnen) Een wacom bamboo a5 kost bijna 200 euro. Ik zal even wat reviews gaan lezen.[/quote:51a3bace74]Bamboo is troep, consumenten dingetje en niet geschikt als vormgever naar mijn mening. Intuis A5 dan praten we over normaal materiaal.

Misschien heb je wel gelijk, maar ik vind het fijner werken dan een muis.. En hij had het over zijn budget snap je...:)

Toen je het had over een muis voor Photoshop en Illustrator, wou ik je ook al direct een tablet aanraden en dan specifiek Wacom. Verder op in je post zag ik pas dat je die op je verlanglijst hebt staan.

De Wacom Bamboo is verkrijgbaar in 3 varianten en vanaf €75,-, het is een leuke tablet als je wilt leren werken met een tablet, maar als je het intensief gaat gebruiken en voor proffesioneel werk nodig hebt, zou je toch echt het beste een A5-tablet van Wacom kunnen aanschaffen.

Over die Razer muis, kan ik je zeggen dat een goede bekende van mij voor grafisch werk die muis gebruikt, heb haar er alleen maar positief over horen praten. Het is een muis met 1600 DPI dus dat is netjes. Als je wil kan ik nog wel even om een uitgebreidere mening vragen?

[quote:10b1e3453d="milann"]Misschien heb je wel gelijk, maar ik vind het fijner werken dan een muis.. En hij had het over zijn budget snap je...:)[/quote:10b1e3453d]

Nou geld is eigenlijk geen probleem, als ik een Intuis A5 wil kan ik het aan het einde van deze maand wel halen. Maar ik had eigenlijk een muis nodig die morgen al zou kunnen kopen. Omdat ik nu bezig ben met 2 projecten die ik volgende week af moet hebben. Die Mighty Mouse heeft een strakke vormgeving, en is erg mooi. Maar ik kan er gewoon niet lekker mee werken.

En ik heb vorige week al een iMac en Mac Mini gehaald vandaar dat ik niet teveel wil en kan uitgeven op dit moment.

Ik heb een paar Intuis A5 reviews gelezen, en daar werd eigenlijk alleen maar bevestigd wat ik al wist. (nou wist, ik heb er nog nooit meer gewerkt maar iedereen is er zo lovend over) Dat het gewoon de ideale tool is voor grafische vormgevers.

Ik zal deze morgen wel kijken wat ik ga doen, alvast bedankt voor de reacties…

Ahaaa oke.. Heb weinig verstand van muizen verder, maar ik zou gewoon een paar winkels aflopen om het te voelen en proberen;).. Succes!

[quote:2e634e43d3="iDecide"] Over die Razer muis, kan ik je zeggen dat een goede bekende van mij voor grafisch werk die muis gebruikt, heb haar er alleen maar positief over horen praten. Het is een muis met 1600 DPI dus dat is netjes. Als je wil kan ik nog wel even om een uitgebreidere mening vragen?[/quote:2e634e43d3]

Graag, als het mogelijk is, het is een mooie muis. Maar ze verkopen het bijna nergens. Dus ik zal het via internet moeten kopen

Moet zelf ook nog een Wacom-tablet aanschaffen, heb op m'n opleiding af en toe op een Intuos gewerkt. Bovendien scheit ik zeven kleuren voor de kans op RSI. [quote:6cc5228ffa="steeze"][quote:6cc5228ffa="iDecide"] Over die Razer muis, kan ik je zeggen dat een goede bekende van mij voor grafisch werk die muis gebruikt, heb haar er alleen maar positief over horen praten. Het is een muis met 1600 DPI dus dat is netjes. Als je wil kan ik nog wel even om een uitgebreidere mening vragen?[/quote:6cc5228ffa]

Graag, als het mogelijk is, het is een mooie muis. Maar ze verkopen het bijna nergens. Dus ik zal het via internet moeten kopen[/quote:6cc5228ffa]

Zal het morgen even proberen te vragen voor je, volgens mij is deze gekocht bij Macinside (Apeldoorn/Deventer) mocht ik morgen nog geen reactie hebben gegeven stuur me dan even een PM.

Pro Mouse Poorten: USB

Prijs: € 10

http://www.tweedehandsmac.nl/

[img:7ea8a56a7b]http://www.tweedehandsmac.nl/icon/promouse.jpg[/img:7ea8a56a7b]

[quote:2605fd6c48="Martijn Snels"]Bamboo is troep, consumenten dingetje en niet geschikt als vormgever naar mijn mening. Intuis A5 dan praten we over normaal materiaal.[/quote:2605fd6c48]

amen that!

Dat nog steeds zoveel mensen de pen nog niet hebben ondenkt :slight_smile:

Sorry dat ik zo even tussenin kom vallen. Maar moeten de muizen ook horizontaal kunnen scrollen?

@bartje
Ik ben gewoon gewend om te muizen en ik vind het een hele stap om naar een pen te gaan!
Maar als je naar een pen gaat pak er dan eentje die zo nauwkeurig mogelijk is.
Je heb niks aan het halve werk en als je toch in werk zit waarin je veel tekent dan haal je het er ook zo weer uit.
Scheelt je veel tijd als die goed werkt.

Ik heb er hier ook eentje staan Wacom (niet mac geschikt) crap / zooi (30 euro voor betaald).
Je gaat er schuin mee i.p.v. horizontaal. Terwijl je horizontaal gaat.

[quote:ccf54ffb55="bartje"][quote:ccf54ffb55="Martijn Snels"]Bamboo is troep, consumenten dingetje en niet geschikt als vormgever naar mijn mening. Intuis A5 dan praten we over normaal materiaal.[/quote:ccf54ffb55]

amen that!

Dat nog steeds zoveel mensen de pen nog niet hebben ondenkt :)[/quote:ccf54ffb55]

Ik werk al een jaar met de bamboo en hij werkt gewoon prima een goede vormgever hoeft niet persee duur materiaal te hebben om mooie ontwerpen te maken. Ik wil hier mee niet zeggen dat ik goed ben, maar het is gewoon niet nodig het gaat er om waar mee jij prettig kan werken. En ik werk met de bamboo heel lekker dus het is een beetje onzin om het op die manier te zeggen dat het troep is! :x

Dus koop gewoon een muis/tablet waar jij zelf het lekkerst mee werkt en let vooral niet op de prijzen als iets duurder is wil niet altijd zeggen dat het ook beter is :mrgreen:

Ik werkte op mijn stage met een intuos3. Dat beviel mij wel, dus had ik thuis (omdat ik niet zo duur wou doen) een Bamboo aangeschaft (die zwarte). Maar dat viel mij iets tegen, omdat de feel erbij gewoon minder fijn voelde dan bij de intuos3.

Dat er meer gevoeligheidspunten zijn etc maakte mij niets uit. Maar ik raad eens aan de intuos3 eens te testen bij bv. een Apple reseller, die hebben meestal wel een 30" display staan met een a4 wide intuos3.

Dan kan je het verschil merken tussen de bamboo en de intuos3.

Ik zou geen muis meer willen :wink: