Goede webmail-client gezocht

hallo, ik heb nu een aantal domeinen lopen, met bijbehorende emailadressen. Tot nu toe via Mail of OutlookExpress enzo, omdat Squirrelmail me eigelijk niet echt bevalt. Weet iemand misschien een goed alternatief? Ik ben op zoek naar een goede, duidelijke, overzichtelijke en mooie (het oog wil ook wat :) ) webmail-client, met (als het kan) een goed spamfilter. Kan iemand mij hier meer info over geven? Aanraders? Afraders? Alle info = welkom :)

Gr.J.

Yahoo geeft sinds kort 1 Gig 'space' en je kan tot mails ontvangen tot een grootte van 20mb. Hotmail geeft sinds kort (of over een paar weken) 250 mb 'space'. Gmail is zeer populair -> véél widgets voor en zelfs soort programmatjes die je mailclient gaan gebruiken als backup (door bestanden naar je Gmail-acc te mailen).

Maar welke de beste is? Vraag het mij niet … :stuck_out_tongue:
ps: Voor hotmail bestaat er de httpmail plugin (mail) , maar die werkt niet met nieuwe accounts dacht ik, dus daar ga je niet direct veel mee zijn.

Wat dacht je van een Gmail account ism de [url=http://www.dashboardwidgets.com/showcase/details.php?wid=116]Gmail Widget[/url]? (al was het maar om mij van een Gmail invite af te helpen ;))

sorry, misschien is het niet helemaal duidelijk. Ik héb al een aantal domeinen en dus emailservers lopen, maar zoek daarvoor een goede client. Dus een alternatief voor [url=http://www.squirrelmail.org/]Squirrelmail[/url]...

ondertussen ben ik (eindelijk) op iets gekomen:
DWmail (en de lite-versie W-mail). Heeft iemand hier ervaring mee? Het ziet er tot nu toe al wat beter uit dan ik verder tegen ben gekomen.

Maargoed, dit zoek ik dus, iemand aanraders/afraders?

Ik werk veel met het [url=http://www.horde.org/imp/]Horde / IMP[/url] systeem. Is op veel servers geinstalleerd.Ik gebruik het vooral voor als ik een keer niet thuis ben.

Spamfilters kunnen door de beheerder van de server worden geinstalleerd op de mailserver denk ik.

Ik ben, ondanks het van Micro$oft is, we ltevreden over Entourage. Maar als ik Tiger binnen heb, wil ik ook weer eens Mail een kans geven.

Entourage is behoorlijk uit gebreid, met veel functies om alles een beetje op orde te houden.

Suc6

Bedoel je nu een webmail SERVER, waarmee je op dat domein e-mail kan versturen en ontvangen, of bedoel je een e-mail CLIENT waarmee je alle e-mail van verschillende domeinen kan lezen?

Squirelmail e.d. worden meestal aangeboden door je provider of hoster en tenzij je een eigen machine hebt kan je meestal niet zomaar een alternatieve webmail server instellen.

[quote:14165ef4c9="www.project-euh.com"]Ik werk veel met het [url=http://www.horde.org/imp/]Horde / IMP[/url] systeem. Is op veel servers geinstalleerd.Ik gebruik het vooral voor als ik een keer niet thuis ben.

Spamfilters kunnen door de beheerder van de server worden geinstalleerd op de mailserver denk ik.[/quote:14165ef4c9]

bedankt, die kwam ik ook net tegen! Alleen ben ik er (nog) niet echt enthousiast over, qua vormgeving ed. Het is vooral voor een aantal klanten bedoeld en dan is het toch wel lekker dat het er een beetje gelikt uit ziet.

[quote:14165ef4c9=“roelboekel.nl”]Ik ben, ondanks het van Micro$oft is, we ltevreden over Entourage. Maar als ik Tiger binnen heb, wil ik ook weer eens Mail een kans geven.

Entourage is behoorlijk uit gebreid, met veel functies om alles een beetje op orde te houden.

Suc6[/quote:14165ef4c9]
sorry, maar het gaat hier toch echt over WEBmail. apple-mail gebruik ik allang :slight_smile:

[quote:14165ef4c9=“tennapel”]Bedoel je nu een webmail SERVER, waarmee je op dat domein e-mail kan versturen en ontvangen, of bedoel je een e-mail CLIENT waarmee je alle e-mail van verschillende domeinen kan lezen?

Squirelmail e.d. worden meestal aangeboden door je provider of hoster en tenzij je een eigen machine hebt kan je meestal niet zomaar een alternatieve webmail server instellen.[/quote:14165ef4c9]

jaaa, ik bedoel (zoals gezegd) een client. over dat laatste: :o dat wist ik niet! Ik zal eens contact met ze opnemen.

Als ik vragen mag; wat mankeert er aan Squirrelmail? Er zijn aardig wat plug-ins beschikbaar om het naar je smaak te configureren. Ik verkies al jaren Squirrelmail boven Horde met IMP ondanks de prachtige modulaire opzet van Horde.

[quote:20d5b8e59a="Funqtion"]Wat dacht je van een Gmail account ism de [url=http://www.dashboardwidgets.com/showcase/details.php?wid=116]Gmail Widget[/url]? (al was het maar om mij van een Gmail invite af te helpen ;))[/quote:20d5b8e59a]

ik zou wel een gmail accountje willen :slight_smile:

Volgens mij bedoel je geen client, want een webmail client is namelijk een browser... ;-)

Anyway, je bedoelt een vervanging van Squirrelmail zodat jouw klanten hun mail van hun website via een andere webmail “client” kunnen lezen?

http://openwebmail.org/ is een alternatief, is vrij sober van opzet en werkt lekkerder dan die frames van squirelmail (zeg ik als gebruiker).

lol 2 pbtjes van mensen die me gmail invite willen sturen :D

[quote:87f89dfcba="tennapel"]Volgens mij bedoel je geen client, want een webmail client is namelijk een browser... ;-)

Anyway, je bedoelt een vervanging van Squirrelmail zodat jouw klanten hun mail van hun website via een andere webmail “client” kunnen lezen?

http://openwebmail.org/ is een alternatief, is vrij sober van opzet en werkt lekkerder dan die frames van squirelmail (zeg ik als gebruiker).[/quote:87f89dfcba]

ow, ok… dan is een client nét iets anders dan ik dacht :slight_smile:
bedankt voor de tip! :slight_smile: ik kijk het nog even aan, wellicht dat ik eerst nog even die squirrel-plugins enzo bekijk.

Ik heb de voorloper van openwebmail, neomail gebruikt, ik vond het net té simpel.

Absolute aanrader:

http://openwebmail.org/

Ik gebruik zelf zowel imp/horde en squirrelmail maar voor beide is de stijl wel aan te passen, gewoon een style maken/zoeken voor bijv squirrelmail als je wel tevreden bent met de features