GPS - software

Heeft er iemand ervaring met het aansluiten van Garmin apparatuur en misschien software welke voor de mac in osx draait?

kheb al wat dingen gevonden.. mooie GRASS software, maar das niet wat ik zocht... dit is het:

http://www.macsupport.nl/gps.html
http://www.fugawi.de/index-english-Karten.html
http://www.macgpspro.com/
http://www.gpsy.com/
http://www.macgpspro.com/

vet trouwens zo slepen die links vanuit Safari bookmarks… :wink:

Ik heb voor de lief hebbers een oplossing om met route66 2004 onder Macos x een goede GPS te gebruiken via USB op www.higoto.de staat een oplossing alleen die heb ik zelf nog niet geprobeerd. een oplossing die ik getest heb en ook echt werkt. de usb BU-303 werkt perfect met de driver van http://www.ftdichip.com/FTDriver.htm deze zou verkrijgbaar zijn bij een gewone pc winkel. ik ben nog in overleg met een mac leverancier op dit leverbaar te krijgen. maar tot die tijd werkt dit.

Ik heb jaren GPSsen van Garmin verkocht, heb er, in overleg met de importeur, een tijd mee geëxperimenteerd om de Garmin software via VPC aan de praat te krijgen en alle links via google afgestruind.

Ook nog met connectix in de weer geweest (van voorheen VPC).

Nix hielp. Voor het up en down van data gebruik ik MacGPS pro, maar kaarten laden etc gaat niet via de Mac. Ik heb zelf een Map 76 en gebruik een oud toplapje van Toshiba voor de kaarten te laden.

Het hangt er erg van af wat je wil doen…

Onlangs heb ik mij een gpsmap60CS van garmin aangeschaft. Verder heb ik ook MacOSX 10.3 en VPC6 waarop WindowsXP draait. Het Garmin pakket bevatte een USB kabel en op de CDROM vond ik USB drivers voor WindowsXP ......... maar de gps werd niet herkend via usb ....... alles geprobeerd en kreeg het niet aan de praat. Op internet gezocht ......en daar bleek dat WindowsXP nogal wat problemen kan geven, zelfs op een gewone PC. De meesten grijpen dan terug naar de tragere seriële verbinding. ...... dus ik ook Heb mij dus een USB-serial converter aangekocht van het merk Keyspan. De drivers geinstalleerd op macOSX (!!! niet op WindowsXP !!!) In de VPC settings de com1 poort gekoppeld aan de nieuw gecreëerde seriele poort van de Mac. WindowsXP opgestart en ........... MapSource zag moeiteloos de aangekoppelde GPS -waarvoor ik natuurlijk eerst een seriele kabel moest aanschaffen want die zat niet standaard in het pakket. Verder werk ik op WindowsXP ook nog met de software en de stafkaarten van NGI (Nationaal Geografisch Instituut) en deze software herkent ook zonder moeite de Garmin gps.

Alles lukt dus … maar toch vind ik dat Garmin (en andere gps spelers op de markt) de ontwikkeling op Mac wel eens mogen aanvatten. VPC lukt wel maar is wel heel traag.

Daarom zou ik willen vragen aan iedereen die hierover hetzelfde denkt om onderstaande petitie te willen ondertekenen om gps fabrikanten ertoe aan te zetten om mac software uit te brengen.
Geef deze link door aan iedereen die met hetzelfde begaan is.
http://www.gpscity.com/gps/brados/3215.1.12398727029410847560/macsignup.html

Alvast bedankt

Guy

Is het je op die manier ook gelukt om kaarten vanuit Mapsource in je GPS te laden?? Daar zit bij de meesten de bottleneck. Die verbinding (via Keyspan) is niet stabiel genoeg op een of andere manier. Op mijn oude 7600 met VPC onder OS9 ging het allemaal prima. Daarna is er nooit meer iets stabiel geweest. Behalve dan routedata en waypoint uitwisselen (met GPSPro)

Ja ..... dat is prima gelukt Hij heeft wel ongeveer 2 uur nodig gehad om geheel belgie binnen te lezen. Maar alles ging zoals het hoorde, zonder enige hapering.

Hmm, die Garmin c60 is een mooi apparaat lijkt me. Kan je ook andere digitale kaarten inladen zonder gebruik te maken van VPC? Ik bedoel, zijn er (gratis) digitale kaarten van de Benelux bijv. die je met bijv. macgpspro kan inladen in dit apparaat? :oops: