Gratis Cocoa/ObjC/iOS boeken van Apple in iBooks

Aangezien er hier elke week wel iemand post met de vraag hoe je moet leren programmeren Apple producten, hier een goede tip. Via iBooks kun je gratis boeken van Apple downloaden:

[list=1]
[*][url=http://itunes.apple.com/us/book/cocoa-fundamentals-guide/id409921412?mt=11]Cocoa Fundamentals Guide[/url]

[*][url=http://itunes.apple.com/us/book/objective-c-programming-language/id409922308?mt=11]The ObjectiveC Programming Language[/url]

[*][url=http://itunes.apple.com/us/book/ios-application-programming/id409921492?mt=11]iOS Application Programming Guide[/url]

[*][url=http://itunes.apple.com/us/book/object-oriented-programming/id409922309?mt=11]Object-Oriented Programming with Objective-C[/url]

[*][url=http://itunes.apple.com/us/book/ios-technology-overview/id409921432?mt=11]iOS Technology Overview[/url]

[*][url=http://itunes.apple.com/us/book/ios-human-interface-guidelines/id409933219?mt=11]iOS Human Interface Guidelines[/url]
[/list]

De titels komen me bekend voor. Is de inhoud hetzelfde als de guides op developer.apple.com?

Geen idee :)

Ik kwam er trouwens ook achter dat alle WWDC 2010 sessions gratis beschikbaar zijn via iTunes U.

Hoe toepasselijk nu WWDC 2015 morgen van start gaat.

Ook over de nieuwe programmeertaal Swift is het nodige in iBooks en op https://developer.apple.com te vinden. Je kunt ook de WWDC app downloaden en daarin de vorderingen op je iPhone en iPad volgen.

Apple maakt alle sessies al een aantal jaren beschikbaar voor diegenen die er niet bij konden zijn. Er is veel te vinden, naast de gebruikelijke hulp in Xcode met betrekking tot de frameworks die je in Swift en Objective-C bijstaan. Ook zijn er verschillende aanbieders die video training aanbieden. Voor iOS is dat zelfs helemaal in het Nederlands via de iOSAcademie van Roelf Sluman.

Ik wens jullie heel erg veel plezier deze week.

Is dit een goede manier om te beginnen met het opzetten van een simpele Mac app voor sukkeltjes? :slight_smile:

https://www.lynda.com/Cocoa-tutorials/Cocoa-Swift-Essential-Training/182675-2.html

Ik wil graag eens proberen of het mij lukt om een extreem simpele Mac app te maken met een menubalk en wat pagina’s en knopjes. Verder helemaal geen functionaliteit. Gewoon zo’n stomme basis dat je ziet dat het een app is maar het verder helemaal niets kan of een functie heeft. Gewoon navigeren tussen een aantal pagina’s.

Nu wil ik wel graag dat het dit type app wordt.
Dus dat je de deze bekende OS X stijl hebt die wij gewend zijn van Pages en alle andere apps, met een menubalk waar je (later) de icooontjes op kunt verplaatsen.

Niet dit soort gedoe, waar alleen het rode gedeelte een OS X container is en de rest wat je ziet is gewoon een website in een app jasje gestopt.

Wat ik (nog) niet wil is vanaf nul beginnen met het leren van een complete programmeertaal en waar de eerste 7 hoofdstukken alleen maar gaan over variables en functies zonder dat je ook maar het gevoel hebt dat je een app aan het maken bent of waar je dit in de praktijk zou kunnen gebruiken.

Hangt geheel van je voorkennis af, als je nieuwe bent met programmeren dan moet je gewoon bij het begin beginnen om het te begrijpen.
Heb je al veel kennis dan is het een kwestie van leren hoe het architectuur in elkaar zit, veel komt al overeen met iOS maar ook veel dingen zullen nieuw zijn. Er is maar 1 manier om dit te bereiken en dat is door te doen.

Ga niet leren via https://www.lynda.com/ dan kan je nog beter google pakken en stackoverflow.
Ik raad je gewoon een boek aan die zich richt op applicatie ontwikkeling puur voor OSX.

@Shmoo: https://www.raywenderlich.com/110170/mac-os-x-development-tutorial-for-beginners-part-1-intro-to-xcode (y)

[quote=koen url=http://www.onemorething.nl/community/topic/gratis-cocoaobjcios-boeken-van-apple-in-ibooks/ time=1333103023]Aangezien er hier elke week wel iemand post met de vraag hoe je moet leren programmeren Apple producten, hier een goede tip. Via iBooks kun je gratis boeken van Apple downloaden:

  1. Cocoa Fundamentals Guide
  2. The ObjectiveC Programming Language
  3. iOS Application Programming Guide
  4. Object-Oriented Programming with Objective-C
  5. iOS Technology Overview
  6. iOS Human Interface Guidelines

[/quote]

Als deze links zijn ondertussen verouderd en verdwenen van de iTunes Store.

Veel nieuwe info over Swift kun je nu hier vinden: https://developer.apple.com/swift/resources/